Arancini med græskar – Opskrift på sprøde friterede risottokugler lavet af en rest risotto med græskar. Risotto er sådan en dejlig ret og hjemme hos mig laver vi den ret ofte. Når der er rester tilovers fra risottoen, så laver vi tit friterede risottokugler, og det smager så skønt. Jeg har lavet disse risottokugler med denne risotto med græskar, gulerod og timian, men prøv også denne risotto med svampe eller denne version med pizza smag er også helt vidunderlig god. Risottokuglerne kan serveres som en appetizer eller en forret.
Sådan laver du risottokugler
Risottoen skal helst være iskold før den formes til kugler, som rulles i hvedemel, æg og tilsidt i rasp. Jeg plejer gerne at komme lidt frisk mozzarella ind i kuglerne, så bliver de ekstra cremede og lækre. Hvis du vil forberede risottokuglerne i god tid, så kan de sagtens formes og opbevares på køl indtil lige inden servering, hvor de vendes i mel, æg og rasp og så derefter friteres. Kuglerne friteres i olie, og her bruger jeg altid en olie, der er beregnet til friture.
Ideer til dyppelse
Arancini med græskar
Ingredienser
Arancini (ca. 16 stk.)Fremgangsmåde
Arancini
Varm olien op i en gryde eller på en pande.
Tag lidt risotto og flad det ud og kom en tsk. parmesan i og form risottoen til kugler ca. på størrelse med en lille lime. Rul risottokugler i mel blandet med paprika, salt og peber, derefter i sammenpiskede æg og tilsidst i rasp. Friter kuglerne i olien i ca. 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle på en tallerken. Drys med timian og parmesan og server herefter risottokuglerne evt. med dyppelse. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar