Sprød æbletærte med kanel- Opsrkift på skøn, sprød og supernem æbletærte med kanel. Sensommer og efterår betyder masser af friske danske æbler, der kan forvandles til de lækreste kager og desserter. Her har jeg brugt en blanding af dejlige philipa- og belle de boskoop æbler fra min mormors have til at bage en æbletærte, der foruden æblerne kun kræver få ingredienser og et tærtefad (eller et andet ildfast fad). Man drysser simpelthen blot et lag kanel-sukker i bunden af fadet, og herpå lægger man masser af æbler skåret i skiver. Derefter røres blødt smør, sukker, mel og havregryn sammen og bredes ud over æblerne, så de dækkes. Tærten bages, og vupti, klar til servering – en dejlig tærte med møre æbler i bunden og et knasende sprødt låg på toppen, der smager som gammeldags havregrynskager.
Æbletærten smager allerbedst, når den spises friskbagt og lun, og gerne sammen med en klat creme fraiche eller letpisket flødeskum. Prøv også mine andre opskrifter med æbler: æblekage med makroner, koldhævede æbleboller, svampet kage med marcipan, kanel og æbler, tarte tatin og snurrer med æble og marcipan. Rigtig god fornøjelse!
Sprød æbletærte med kanel
Ingredienser
Fremgangsmåde
Æblefyld
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Skræl og ordne æblerne og skær dem i skiver. Bland sukker og kanel og drys det ud i bunden af et tærtefad (ca. 27 cm i diameter).
Tærteformen skal ikke smøres. Fordel æbleskiverne på kanelsukkeret. Det gør ikke noget det ligger ovenpå hinanden.
Dej til låg
Pisk blødt smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel og havregryn og bland godt. Fordel dejen ovenpå æblerne. Bag æbletærten i ca. 45 min til låget er gyldent og sprødt. Server tærten lun. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Kan man ikke lave det hele, og så smide den i fryseren, og så tage den fra fryseren og smide den i ovnen?
Ja, det kan man sagtens 🙂
Kæmpe hit, da jeg serverede den til min familie på min fødselsdag. Alle skulle have flere stykker. Tærten var også super god op til 5 dage efter (opbevaret i køleskab)
Hej, et generelt ?, Andre opskriftsblogs, giver mulighed for skalering af opskrifter. Var det ikke en ide at indsætte mulighed for det, på din blog?