Glutenfri drømmekage – Opskrift på den lækreste snaskede og svampede glutenfri drømmekage med kokosfyld. Drømmekage er klart en af mine favorit-kager. Drømmekage er altid lækkert og jeg tror de fleste kan lide den lækre svampede kage med snasket, sprødt kokosfyld på toppen.
Jeg har bagt kagen i en glutenfri version, hvor jeg, i stedet for hvedemel, har brugt mandelmel og derudover kartoffelmel, so hjælper med at suge væske. Kagen er simpelthen så svampet og saftig og helt perfekt snasket og lækker. Hvis du ikke kan t¨åle nødder eller bare ikke er vild med mandelmel, så kan andre slags glutenfri-mel bruges, f.eks. rismel. Kagen kan også sagtens laves i en vegansk udgave: erstat fløde, mælk og smør med vegansk fløde, plantemælk og smørbar.
Prøv også mine andre opskrifter på glutenfri kager: Glutenfri brownie, den bedste glutenfri citronmåne eller glutenfri jordbærkage. Rigtig god fornøjelse!
Glutenfri drømmekage
Ingredienser
Glutenfri drømmekageFremgangsmåde
Glutenfri drømmekage
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt fløden og stil det tilside. Pisk æg og sukker lyst og luftigt til en æggesnaps. Bland mandelmel, kartoffelmel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål og pisk det i dejen skiftevis med smør/flødeblandingen. Kom dejen i en form ( min form er 26×40 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen i 25 minutter.
Kokosfyld
Imens kagen er i ovnen laves kokosfyldet ved at smelte smør i en gryde. Tilsæt kokosmel, brunfarin og sødmælk og rør det godt sammen til en ensartet masse. Lad det boble lidt ved middelvarme under omrøring.
Sæt ovnen på 200 C.
Fordel kokosfyldet på kagen og bag kagen i yderligere ca. 15 min., til fyldet er sprødt. Tag kagen ud og lad den køle af inden den nydes. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hvis den skulle laves i en springform, hvilken størrelse ville så passe i diameter? 🙂
Og hvis jeg nu halvere opskriften til det halve, da den skal serveres til fire mennesker, ville du så også halvere bagepulveret eller fortsat benytte 2 tsk?