Udon nudler med kylling og agurk – Opskrift på lækker nudelret med Udon nudler, agurk, kylling og tahin dressing. Denne lækre og hurtige nudelret består af kogt kylling, som trækkes fra hinanden og blandes med en lækker tahin dressing, revet agurk, forårsløg, sesamfrø og udon nudler.
Udon er en tyk nudel lavet af hvedemel, som man ofte bruger i det japanske køkken, og det er comfortfood for mange japanere. Der er mange forskellige måder, man kan servere nudlerne på. Man kan f.eks. servere dem i suppe eller bruge dem i stir fry. Nudlerne kan købes i asiatiske supermarkeder. Andre nudler kan selvfølgelig også bruges i denne ret.
Server nudelretten med en salat eller min opskrift på asiatisk agurkesalat. Prøv også min opskrift på peanutbutter nudler.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Udon nudler med kylling og agurk
3 stk. kyllingebryster
1 håndfuld frisk basilikum
1 rødløg, skåret i store tern
Salt og peber
Tahin dressing
4 spsk. lys tahin
2 spsk. soya
2 spsk. riseddike
1 tsk. flydende honning
1 spsk. chili olie eller sriracha
Vand
Derudover
600 g udon nudler
1 agurk, revet
5 stængler forårsløg, skåret i skiver
Sorte eller lyse sesamfrø
Fremgangsmåde
Udon nudler med kylling og agurk
Kom kylling, basilikum, rødløg i tern, salt og peber i en gryde og dæk med vand. Kom låg på og kog kyllingen i ca. 20 minutter.
Træk kyllingen fra hinanden med to gafler.
Tahin dressing
Pisk alle ingredienserne sammen og tilsæt vand indtil dressingen har den ønskede konsistens.
Kom kogende vand på udon nudlerne og lad dem stå i 5 min. Hæld vandet fra.
Kom nudler, revet kylling, revet agurk, forårsløg, tahin dressing og sesamfrø i en skål og vend det hele sammen. Server straks. Velbekomme!