Opskrift på lækre trøfler med mørk chokolade og appelsin
Opskrifter Livsstil Shop

Trøfler med mørk chokolade og appelsin

Trøfler med mørk chokolade og appelsin er et must her i den søde juletid. De smelter på tungen og  den mørke chokolade og appelsinskal er det perfekte match. Jeg har trillet trøflerne i usødet kakaopulver, men jeg kan også klart anbefale at dyppe dem i smeltet mørk chokolade på 70 % (reklamelink) – det giver lige et ekstra touch af lækkerhed. Disse trøfler skal helt sikkert serveres på julebordet sammen med en masse andre julegodter som f.eks. fudge med smag af havregrynskugler, flødekarameller med pistacie eller hjemmelavede guldkarameller. Der er også Toblerone trøflerne, som er min helt store favorit og rimelig lækre med knas. God fornøjelse!

Ingredienser

Trøfler med mørk chokolade og appelsin (ca.25-30 stk.):

2dl  fløde

1-2 tsk. revet appelsinskal, økologisk

280 g mørk chokolade  (reklamelink) 54 % fra Callebaut *

Et lille nip salt

Kakaopulver til overtræk

Fremgangsmåde

Trøfler med mørk chokolade og appelsin:

Kog fløde og appelsinskal  op i en  gryde til lige under kogepunktet. Hæld fløden langsomt over chokoladen. Lad det stå i 5 minutter og rør herefter i midten til chokoladen samler sig og bliver blank. Tilsæt salt. Sæt skålen med chokoladen i køleskabet natten over. Tril små kugler og rul dem derefter i kakaopulver. Sæt trøflerne på køl indtil de skal spises. Velbekomme!

Tip: Du kan tilsætte andre smagsgivere til dine trøfler f.eks. kaffe, lakrids eller måske Baileys.

Bedøm denne ret

2 Comments
    1. Jeg har ikke prøvet at fryse dem, tænker ikke de er fryseegnede, men det er da helt klart forsøget værd 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.