Trøfler med mørk chokolade og appelsin er et must her i den søde juletid. De smelter på tungen og den mørke chokolade og appelsinskal er det perfekte match. Jeg har trillet trøflerne i usødet kakaopulver, men jeg kan også klart anbefale at dyppe dem i smeltet mørk chokolade på 70 % (reklamelink) – det giver lige et ekstra touch af lækkerhed. Disse trøfler skal helt sikkert serveres på julebordet sammen med en masse andre julegodter som f.eks. fudge med smag af havregrynskugler, flødekarameller med pistacie eller hjemmelavede guldkarameller. Der er også Toblerone trøflerne, som er min helt store favorit og rimelig lækre med knas. God fornøjelse!
Trøfler med mørk chokolade og appelsin
Ingredienser
Trøfler med mørk chokolade og appelsin (ca.25-30 stk.):Fremgangsmåde
Trøfler med mørk chokolade og appelsin:
Kog fløde og appelsinskal op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld fløden langsomt over chokoladen. Lad det stå i 5 minutter og rør herefter i midten til chokoladen samler sig og bliver blank. Tilsæt salt. Sæt skålen med chokoladen i køleskabet natten over. Tril små kugler og rul dem derefter i kakaopulver. Sæt trøflerne på køl indtil de skal spises. Velbekomme!
Tip: Du kan tilsætte andre smagsgivere til dine trøfler f.eks. kaffe, lakrids eller måske Baileys.
Skriv endelig en kommentar
Kan de fryses?
Jeg har ikke prøvet at fryse dem, tænker ikke de er fryseegnede, men det er da helt klart forsøget værd 🙂