Tomattærte med oliven - Madtærte med tomater og oliven

SE ALLE MINE OPSKRIFTER PÅ LÆKRE MADBRØD HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Tomattærte med oliven

Tomattærte med oliven – Opskrift på nem og lækker vegetarisk madtærte med tomater og oliven. En dejlig nem tomattærte som egner sig perfekt til aftensmad eller til forkost. Tærten består af en nem hjemmelavet tærtebund med både almindelig hvedemel og lidt fuldkornsmel i dejen. Tærtedejen forbages i ovnen inden den fyldes med tærtefyld af bl.a. hytteost, hvidløgsflødeost og revet mozzarella. Derudover er der halverede cherrytomater og oliven i tærten. Når tærten er bagt, så pyntes den med frisk basilikum.

Jeg har brugt en blanding af sorte og grønne oliven uden sten, men du kan bruge lige de oliven, som du bedst kan lide. Tomaterne i tærten afgiver lidt fugt, så det er bedst at lade tærten stå lidt, når den kommer ud af ovnen, så den kan sætte sig og ikke er så blød.

Det er altid lækkert med madtærter, da de kan fyldes med alle mulige lækre ingredienser. Det er også perfekt at bage tærter, hvis du har rester af forskellige grøntsager, kød eller mælkeprodukter i køleskabet. Prøv også mine andre opskrifter på madtærter lige her. Rigtig god fornøjelse!

Tomattærte med oliven

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 45 min.
I alt 1 t. 15 min.

Ingredienser

Tærtedej
Tærtefyld

Fremgangsmåde

Tærtedej

Bland hvedemel, fuldkornsmel og salt i en skål. Smuldre smørret i melet til en grynet masse. Tilsæt vand og saml dejen og ælt den til den er ensartet og sammenhængende. Læg tærtedejen på køl i 30 min.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir. Fjern det øverste stykke bagepapir og kom tærtedejen ned i et tærtefad på ca. 27 cm i diameter og fjern det andet stykke bagepapir. Tryk dejen godt rundt i siderne. Prik små huller med en gaffel i dejen. Forbag tærtebunden i 15 min.

Tærtefyld

Pisk æg, hytteost, flødeost, mozzarella og salt og peber sammen i en skål. Hæld blandingen på den forbagte tærtebund. Fordel halve tomater og oliven på og bag tærten i ca. 30 min. Pynt tærten med basilikum og lad tærten afkøle en smule før den kan skæres ud. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar