Tiramisu pandekagelagkage - Nem tiramisu pandekagelagkage

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL SOMMERENS FESTER HER

Dansk English
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Tiramisu pandekagelagkage

Tiramisu pandekagelagkage – Opskrift på nem og lækker pandekagelagkage med tiramisu creme med kaffe og mascarpone. Denne tiramisu pandekagelagkage er så skøn, cremet og meget nem at lave. Pandekagelagkagen består af kolde tynde pandekager, som lægges i en springform, hvor 4 stk. hænger udover formen og der kommes 1 pandekage ned i formen. Herefter lægges pandekager i lag med den lækreste tiramisu creme med kaffe. Pandekagelagkagen afsluttes ved at lukke de 4 pandekager indover og så kommes der ekstra creme på i midten ovenpå “lukningen”. Efter kagen har stået på køl, så befries den fra formen inden den drysses med kakaopulver. Det er en lidt sjovere og virkelig nem måde at lave pandekagelagkage på end traditionelt, hvor man bare lægger pandekager og fyld i lag.

Man kan lave lagkagen med lige de pandekager, som man bedst kan lide. Her har jeg faktisk brugt mine meget populære hytteostpandekager, men det kan også være de helt klassiske slags.

Opskrift på hytteostpandekager.

Opskrift på klassiske pandekager.

Pandekagelagkagen er inspireret af den lækre italienske dessert tiramisu. Dog er der ikke ladyfingers eller alkohol i denne pandekagelagkage. Kagen kan sagtens laves dagen inden servering, da den har bedst af at stå på køl i formen, så den kan sætte sig. Rigtig god fornøjelse!

Tiramisu pandekagelagkage

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning + 2 t.
I alt + 3 t.

Ingredienser

Tiramisu creme
Desuden

Fremgangsmåde

Tiramisu creme

Kom piskefløde og frysetørret kaffe i en skål og rør det let sammen, så kaffen opløses i fløden. Tilsæt mascarpone og vaniljesukker. Pisk massen og tilsæt kondenseret mælk imens der piskes. Pisk til en tyk creme – det tager ca. 3-4 min.

(Se videoen ovenover) Hæng 4 stk. pandekager rundt i kanten på en springform på 22 cm, sådan så halvdelen af pandekagen er nede i formen og halvdelen hænger udover formen. Læg en pandekage i bunden, så bunden er helt dækket med pandekage. Lav så 4 lag af skiftevis creme og pandekage. Gem lidt creme til toppen. Slut af med en pandekage og fold siderne af pandekagerne indover. Kom creme på toppen, så det dækker lukningen. Stil pandekagekagen på køl i min. 2 timer, men gerne til dagen efter.

Ved servering befries formen fra kagen og kagen drysses med kakaopulver. Server herefter kagen. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar