Pandekager - De bedste klassiske pandekager med kærnemælk og øl
Opskrifter Livsstil Shop

Pandekager

Pandekager – Opskrift på de bedste klassiske tynde pandekager med kærnemælk og øl. Nybagte pandekager er noget af det bedste der findes, og det er så nemt at lave pandekager selv. Jeg elsker pandekager og især denne opskrift på de helt klassiske tynde pandekager, hvor der både er kærnemælk, alm. mælk, vanilje og øl i dejen. Dejen steges i smør på en pande, og det giver de lækreste pandekager.

De fleste familier har vidst deres helt egen personlige pandekageopskrift, som er den der altid bages. Denne opskrift er min egen personlige favorit. Opskriften giver en stor portion, så man kan evt. halvere den, hvis man lige hurtigt skal bage en lille portion pandekager.

Smagsgivere

Jeg laver dejen med kærnemælk, som giver en dejlig syre samt øl, som giver pandekagerne en sprødhed, som smager vidunderligt. Dog kan øl sagtens helt undlades og kærnemælken kan blot erstattes med alm. mælk, men så skal der måske tilsættes lidt mere mel, så dejen ikke bliver alt for tynd.

Pandekagerne kan også laves med kardemomme eller citronskal i dejen, for at give dejen endnu mere smag.

Serveringsforslag

Pandekagerne kan selvfølgelig serveres blot som de er, men de kan også serveres med en masse lækkert tilbehør som f.eks.:

  • Smør
  • Sukker
  • Citronsaft
  • Alle slags marmelader og kompotter
  • Is
  • Chokoladesauce
  • Friske bær
  • Nutella

Prøv også min opskrift på de bedste luftige amerikanske pandekager. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen.

Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Pandekager til 6-8 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Pandekager (ca. 18-20 pandekager)

5 dl mælk

5 dl kærnemælk

500 g hvedemel

80 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

1 lille tsk. salt

4 æg

2 tsk. natron

1/2 dl øl

Smør til bagning

 

Fremgangsmåde

Pandekager

Kom mælk og kærnemælk (gem lidt kærnemælk til at opløse natronen i) i en skål og tilsæt mel, sukker, vaniljesukker og salt. Pisk godt til dejen er uden klumper. Tilsæt æggene og pisk igen. Rør natron ud i lidt kærnemælk og kom det i dejen. Tilsæt øl. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter.

Kom en lille smule smør på en pande, og bag tynde pandekager af dejen. Lad dem køle af og server. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.