Tiramisu - Opskrift på den bedste italienske dessert
Opskrifter Livsstil Shop

Tiramisu

Tiramisu – Opskrift på den bedste italienske dessert tiramisu med ladyfingers, kaffe og mascarpone. Tiramisu er en klassisk italiensk dessert, der består af ladyfingers dyppet i kaffe og f.eks. amaretto og lagt i lag med en lækker cremet mascarponecreme og drysset med kakao på toppen. Denne opskrift på tiramisu er min yndlings opskrift, og den er så nem at lave og virkelig virkelig god.

Normalt dyppes ladyfingers kun i kaffe og sprut, som f.eks. amaretto, masala eller cognac. Jeg kan godt lide at tilsætte kakao til den blanding, og det smager vidunderligt, så det er sådan jeg laver tiramisu. Dog kan man sagtens undlade både sprutten og også kakaoen. Den lækre creme laves ved at piske æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Derefter tilsættes der mascarpone og piskefløde og cremen piskes til den er luftig og fast. Det er en dessert der hurtig og nemt kan laves til mange personer, og den  kan laves dagen inden servering, da den bliver bedst af at stå på køl længe. Jeg har også en anden opskrift på tiramisu, som serveres i små gryder og en opskrift på tiramisu cheesecake. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

til 6-8 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning + 4 t. / I alt + 4 t.
Ingredienser

Tiramisu

3 dl stærk kaffe

35 g kakaopulver

4 spsk. amaretto (kan undlades helt)

6 æggeblommer

150 g rørsukker

1 tsk. vaniljepasta

500 g mascarpone

5 dl piskefløde

300 g ladyfingers

Ekstra kakao til drys

 

 

Fremgangsmåde

Tiramisu

Bland den stærke kaffe med kakao i en skål og tilsæt evt. amaretto.

Pisk æggeblommer, rørsukker og vanilje til en lys og luftig æggesnaps. Det tager ca. 5 minutter. Skru lidt ned for hastigheden og tilsæt mascarponen og pisk den godt sammen. Tilsæt piskefløden lidt ad gangen imens der piskes. Pisk indtil cremen er luftig og laver små toppe.

Dyp ladyfingers i kaffe/kakao/amaretto blandingen og læg dem i forlængelse af hinanden i bunden af et fad (26×26 cm). Kom halvdelen af cremen på. Dyp igen ladyfingers og læg dem på cremen og kom resten af cremen på. Drys med kakao og stil fadet i køleskabet i gerne 4 timer, men allerhelst til dagen efter.

 

Bedøm denne ret

1 Comment
  1. Hej

    Den er virkelig lækker og blev kun bedre efter 1-2 dage i køleskabet ( smovsede rester) …
    Bh katja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.