At lave sine egen sprøde rugbrødschips er en god måde at få brugt rugbrød på. Hvis du har for meget rugbrød eller rugbrød der er blevet tørt kan du meget nemt forvandle det til lækre rugbrødschips, i stedet for at smide det ud. Rugbrødschipsne kan spises som de er, som en snack, til tapas eller du kan bruge dem til at komme fyld på til kanapeer, se her og her. Du kan også vælge at skære rugbrødet ud i små tern og riste dem i ovnen på bagepapir og brug dem som rugbrødscroutoner ovenpå en lækker salat. Skær rugbrødsskiverne ud i lange strimler og du kan bruge dem til en lækker dip, f.eks. fetadip eller græsk dip. Rigtig god fornøjelse!
Sprøde rugbrødschips
Ingredienser
Sprøde rugbrødschipsFremgangsmåde
Sprøde rugbrødschips
Tænd ovnen på varmluft på 220 C.
Skær rugbrødsskiverne ud i små firkanter, ca. 6-8 stk. af hver skive afhængig af størrelsen. Endeskiverne kan også sagtens bruges. Læg rugbrødsfirkanterne på en bagerist, pensel hver med lidt olivenolie (evt. tilsat hvidløg) og drys med flagesalt og evt. krydderier. Rist rugbrødschipsene i ovnen til de er sprøde, ca. 20 min. Lad rugbrødschipsene køle af og opbevar i tætsluttende kagedåse. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar