Sprøde ovnbagte kartofler - Opskrift på de bedste sprøde ovnbagte kartofler
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Sprøde ovnbagte kartofler

Sprøde ovnbagte kartofler – Opskrift på de bedste sprøde ovnbagte kartofler. Jeg elsker ovnbagte kartofler – det smager så skønt og kan bruges som tilbehør til en masse lækre retter. Jeg har et særligt trick, når jeg laver ovnbagte kartofler, som får kartoflerne til at blive sprøde. Udover at kartoflerne krydres med olie, hvidløgspulver, paprika, løgpulver, salt og peber, så drysser jeg kartoffelmel udover kartoflerne. Kartoffelmelet suger væske fra kartoflerne og gør det ekstra sprøde og smagfulde.

Brug kartoflerne som tilbehør til lækkert kød, grillet kød, kylling, and eller fisk. Kartoflerne kan også bruges som pommes frittes til f.eks. burger eller fish n chips. Server kartoflerne med en lækker sauce eller dyppelse f.eks. bearnaisemayo eller chilimayo. Rigtig god fornøjelse!

Sprøde ovnbagte kartofler

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 1 t. 10 min.

Ingredienser

Sprøde ovnbagte kartofler

Fremgangsmåde

Sprøde ovnbagte kartofler

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Vask kartoflerne grundigt (de skal beholde skrællen på) og skær dem i halve.

Bland olivenolie med paprika, løgpulver, hvidløgspulver, salt og peber. Bland det sammen med kartoflerne og hæld dem ud på en bageplade med bagepapir. Drys kartoffelmel udover og vend det godt rundt med kartoflerne. Drys med timian. Bag kartoflerne i ca. 30 minutter. Vend kartoflerne rundt og bag dem yderligere 15 minutter. Vend rundt i kartoflerne igen og giv dem 10 minutter med grill-funktion. Hæld herefter kartoflerne i et fint fad eller en skål og server dem. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar