Ciabatta flutes - Opskrift på luftige og sprøde ciabattabrød med lufthuller
Opskrifter Livsstil Shop

Ciabatta flutes

Ciabatta flutes – Opskrift på de bedste luftige og sprøde ciabatta flutes med masser af lufthuller. Denne opskrift på ciabattabrød er min absolut favorit. Dejen besår af en fordej som røres sammen af hvedemel, tipo 00 mel, vand, salt, gær og honning. Dejen hæver 2 timer på køkkenbordet, hvorefter der tilsættes vand, mel og salt til dejen, som så æltes til en blank, smidig og elastisk dej. Dejen hæver igen 2 timer på køkkenbordet, hvorefter den skæres ud til 4 stykker brød, som bages ved høj temperatur. Det er virkelig et lækkert brød, som er perfekt at servere til morgenmad, til suppe, salat og tapas.

Fordej

Fordejen er med til at gøre selve dejen spensdig og virkelig smagfuld og lækker. Det giver nogle flotte store lufthuller, saftighed og sprød skorpe i det færdige brød. Fordejen og selve dejen består af en blanding af både hvedemel og tipo 00, som giver en god smag til brødet. Man kan også sagtens blot bage brødet med hvedemel.

Sådan koldhæver du dejen

Dejen kan sagtens koldhæves. Jeg har i denne opskrift tilsat 20 g gær, hvor dejen så hæver over 4 timer på køkkenbordet. Fordejen kan laves med 10 g gær, og så skal fordejen hæve i køleskabet i 12 timer, hvorefter den så blandes sammen med vand, mel og salt og efterfølgende hæver 2 timer på køkkenbordet, inden dejen deles til brød og bages.

Hvis brødene ikke når at blive spist, inden de bliver tørre, så kan de sagtens fryses ned. Prøv også min meget populære opskrift på sprøde og luftige boller lige her. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Brød til 6-8 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning + 4 t. / I alt + 4 t.
Ingredienser

Ciabatta flutes (3-4 stk.)

Fordej

20 g gær

5 dl koldt vand

350 g hvedemel

150 g tipo 00

2 tsk. salt

2 spsk. honning

Dej

5 dl koldt vand

600 g hvedemel

200 g tipo 00

3 tsk. salt

Fremgangsmåde

Fordej

Bland ingredienserne sammen til en grød-lignende dej i en røreskål. Dejen skal ikke æltes. Lad dejen stå i skålen på køkkenbordet i 2 timer.

Dej

Tilsæt vand, mel og salt i skålen med fordejen og ælt dejen på maskine med dejspaden/k-spaden indtil dejen slipper skålen og er blank og smidig. Det tager ca. 10 minutter. Lad dejen hæve 2 timer på køkkenbordet med et fugtigt klæde over eller husholdningsfilm.

Tænd ovnen på 250 C varmluft, gerne 275 C varmluft, hvis din ovn kan ramme så høj temperatur, 1 time inden dejen er færdighævet. Kom et bagestål eller en bageplade i ovnen, som varmes op med ovnen.

Drys mel på bordet og hæld dejen ud på melet. Del dejen i 4 aflange dejstykker med en dejspatel uden at røre for meget ved dejen, kom evt. lidt olivenolie på spatlen, hvis dejen er for klistret.

Kom forsigtigt 2 dejstykker på et stykke bagepapir og lad det glide ned på enten bagestål eller bageplade i ovnen. Bag 2 brød af gangen, det er nemmest. Bag brødene i ca. 15-20 min. afhængig af, hvor varm ovnen er. Brødene skal være mørke og lyde hule, når man banker på dem. Lad brødene afkøle på en rist, så de bevarer sprødheden. Server. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.