Spinattærte med laks og ricotta – opskrift på lækker spinattærte med laks og ricotta. Denne velsmagende spinattærte med laks og ricotta er dejlig mættende, familievenlig og er en perfekt hverdagsret. Jeg elsker madtærter og det gør min familie i hvert fald også.
Madtærter er generelt virkelig genialt og nemt at lave og servere i hverdagene. Vores familiefavorit herhjemme er porretærte med bacon, men tærter kan jo varieres med alt slags fyld og smag. Derfor har jeg lavet denne tærte med laks, spinat og ricotta. Jeg har her brugt frisk laks og frisk spinat, men frossen kan også sagtens anvendes.
Selve tærtebunden er virkelig lækker og består både af hvedemel og groft mel, som giver en lækker smag og godt bid. Dog kan den også sagtens laves udelukkende af hvedemel. Jeg bruger altid denne opskrift på tærtebund, da den passer perfekt til alle slags madtærter. Tærten kan også laves i en vegetarisk version ved at undlade laksen og tilsætte flere grøntsager, som f.eks. spinat, asparges, tomater eller spidskål. Ja, faktisk kan der tilsættes alverdens lækkerier, såsom kødrester og grøntsagsrester og derved kan man nemt undgå at smide rester ud og undgå madspild.
Sådan en madtærte er fryseegnet, og kan både fryses ned efter den er bagt, men også inden den bliver bagt. Jeg plejer at servere en grøn salat til sådan en madtærte. Min yndlingsversion er fintsnittet spidskål vendt med citronsaft, olivenolie, lidt salt, frisk dild og avocado. Rigtig god fornøjelse!
Spinattærte med laks og ricotta
Ingredienser
TærtedejFremgangsmåde
Tærtedej
Kom mel og smør i en skål smuldre smørret i melet til en grynet masse. Tilsæt salt og saml tilsidst dejen med ægget. Læg tærtedejen på køl i 1 time.
Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir. Fjern det øverste stykke bagepapir og ryk bagepapiret med dejen over i et tærtefad på ca. 25 cm i diameter. Tryk dejen godt rundt i siderne, klip bagepapiret til, så der ikke hænger for meget udover kanten og prik små huller med en gaffel i dejen. Sæt tærteformen med dej på køl i 15 minutter. Tænd ovnen på 225 C varmluft og forbag tærtebunden i 10 minutter.
Fyld til tærten
I en skål piskes æg, creme fraiche, mælk og salt og peber sammen.
Fordel spinat, laksestykker og ricotta på den forbagte tærtebund og hæld æggeblandingen på. Fordel ricottaen på tærten. Bag tærten i ca. 35-40 minutter ved 180 C varmluft til den er sprød og gylden. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar