2 x madtærter

Madtærter er altid et hit herhjemme. Vores familiefavorit er porretærte, men tærter kan jo varieres med alt slags fyld og smag. For nogle uger siden så jeg at søde og dygtige Emma Martiny postede et billede af en madtærte med figner! Det billede har jeg tænkte på lige siden, så jeg var simpelthen nødt til at prøve at lave sådan en tærte.

Tærten med figner er der frisk timian, figner, rødløg, parmaskinke og frisk mozzarella i. Du kan f.eks. erstatte mozzarella med gedeost, hvis du er til det. Porretærten består af porre, revet ost og bacon (massere af bacon). Begge tærter kan fryses ned, så har du nem mad, til de dage, hvor det skal gå lidt hurtigt. Hvis det skal gå endnu hurtigere, kan en færdiglavet dej også sagtens bruges.

 

Ingredienser

Tærtedej:

150 g hvedemel

75 g fuldkornshvedemel

150 g smør, koldt

1 tsk. salt

1 æg

Fyld til porretærte med bacon:

600 g porre

350 g bacon, i tern

5 æg

2 dl creme fraiche

2 dl mælk

150 g revet ost

Salt og peber

Fyld til tærte med figner, mozzarella og parmaskinke:

5 æg

2 dl creme fraiche

2 dl mælk

2 rødløg

250 g frisk mozzarella

2 friske figner

3 skiver parmaskinke

Salt og peber

Fremgangsmåde

Tærtedej:

Hæld melet ud på et rent bord i en lille bunke. Skær det kolde smør i tern og smuldre smørret i melet. Tilsæt salt og saml tilsidst dejen med ægget. Læg tærtedejen på køl i 1 time.

Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir og beklæd en tærteform, på 25 cm i diameter, med dejen. Tryk dejen godt rundt i siderne og prik små huller med en gaffel. Sæt tærteformen med dej på køl i 15 minutter. Tænd ovnen på 225 C og forbag tærtebunden i 10 minutter.

Fyld til porretærte med bacon:

Steg bacon sprødt. Skyl og snit porrerne ud i tynde skiver. Kog ca. 4 dl vand op i en gryde. Når vandet koger kommes porrerne i og koges i 3 minutter. Si vandet fra. I en skål piskes æg, creme fraiche, mælk, revet ost og salt og peber sammen.

Fordel porrerne på den forbagte tærtebund og drys bacon udover. Hæld tilsidst æggeblandingen på og bag tærten i ca. 30-35 minutter ved 180 C til den er sprød og gylden.

Fyld til tærte med figner, mozzarella og parmaskinke:

I en skål piskes æg, creme fraiche, mælk, timian og salt og peber sammen.  Skær løg, figner og mozzarella i tynde skiver og riv parmaskinken i små stykker.

Hæld æggeblandingen på den forbagte tærtebund og fordel  løg, figner, mozzarella og parmaskinke ovenpå. Bag tærten i ca. 30-35 minutter ved 180 C til den er sprød og gylden.

Tip: Server en dejlig frisk salat til tærten f.eks. en af disse tre dejlige salater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.