Opskrifter Livsstil

Snegle med rabarber og karamel

Snegle med rabarber og karamel – snaskede og uimodståelige. Min have bugner stadig af rabarber, så jeg fik den geniale ide, hvis jeg selv skal sige det, at bage disse lækre snegle med rabarberremonce og karamelsauce. Det er noget af det bedste jeg længe har bagt. Syrlige rabarber blandet med brun farin og revet marcipan er et perfekt match især sammen med karamellen, der bliver sprød og sej, når den bliver bagt. Jeg har efterhånden bagt en del snaskede og bløde snegle: Kanelsnegle med remonce og kagecreme, de helt klassiske kanelsnegle, med pekannødder og karamel og med Oreos og vanilje frosting. Rigtig god fornøjelse!

Snegle med rabarber og karamel
Ingredienser

Opskriften giver ca. 20 snegle

Dej:

50 g gær

2 dl sødmælk, lunken

2 æg

100 g smør, stuetemperatur

½ tsk salt

1 spsk sukker

½ tsk kardemomme

ca. 500 g mel

1 sammenpisket æg til pensling

Karamelsauce:

2 dl piskefløde

1 dl rørsukker

1 dl lys sirup

100 g smør

Rabarberremonce:

200 g rabarber, skåret i små stykket

100 g brun farin

1 tsk. vaniljesukker

100 g marcipan, revet

Derudover:

Glasur af flormelis og vand

100 g hakkede mandler

Fremgangsmåde

Dej:

Opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter resten af melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.

Karamelsauce:

Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde og kog det op til det bliver til en tyk karamelsauce. Det kan godt tage lidt tid. Rør i massen undervejs, så den ikke brænder på. Hæld den færdige karamelsauce op i et glas og lad det stå på køkkenbordet.

Rabarberremonce:

Skyl og ordn rabarberne grundigt og skær dem i små skiver. Bland rabarber sammen med brun farin, vaniljesukker og revet marcipan og lad det stå og trække.

Sådan laver du sneglene:

Rul dejen ud i en firkant på et bord drysset med en anelse mel. Fordel karamelsauce og bagefter rabarberremoncen på hele dejen og helt ud til kanterne. Rul dejen til en lang pølse og skær nogle lige store snegle ud. Placer sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir med lidt mellemrum. Lad kanelsneglene hæve i 30 minutter, imens du tænder ovnen på 200 C. Pensl sneglene med æg og bag dem  i ca. 20-25 minutter.

Rør flormelis og kogende vand sammen til en glasur. Dryp glasur og drys mandler over de lune snegle og nyd dem med det samme. Sneglene kan fryses og blot varmes i ovnen eller på en brødrister inden servering. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.