Semlor snegle med kardemomme - Opskrift på Semlor snegle med kardemommefyld
Opskrifter Livsstil Shop

Semlor snegle med kardemomme

Semlor snegle med kardemomme! Altså wow, det her må nok være en af de bedste ting jeg har bagt i meget lang tid. Luftige, snaskede og lækre snegle med kardemommefyld, skåret over og fyldt med flødeskum. En fantastisk kombination mellem kanelsnegle (her med kardemomme i stedet for kanel) og de svenske fastelavnsboller Semlor. Jeg bagte sneglene i en bradepande og satte dem tæt sammen, så de kunne hæve og bage sammen. Derved undgår man tørre kanter på sneglene. Jeg har også penslet sneglene med sukkersirup efter de var bagt, for at få så saftige og bløde snegle som muligt. Fyldet i Semlor sneglene består af bl.a. marcipan, vanilje og knuste kardemommefrø. Du må bare prøve disse fastelavnsboller! Rigtig god fornøjelse!

Semlor snegle med kardemomme

Fastelavnsboller til 10-12 personer
Forberedelse 1 / Tilberedning 1 t. / I alt + 2 t.
Ingredienser

Semlor snegle med kardemomme (ca. 18-20 stk)

Dej

50 g gær

2 dl sødmælk, lunken

2 æg

100 g smør, stuetemperatur

1 spsk sukker

½ tsk kardemomme

ca. 500 g mel

½ tsk salt

1 sammenpisket æg til pensling

Remonce

200 g smør, stuetemperatur

150 g sukker

100 g revet marcipan

1 tsk. knuste kardemommefrø

1 tsk. vaniljesukker

Sukkersirup

50 g vand

50 g sukker

Derudover

Flødeskum af 5 dl piskefløde

Flormelis til drys

Fremgangsmåde

Dej

Opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt æg, sukker, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og salt og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter resten af melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.

Remoncen

Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil remoncen til side, til den skal bruges.

Sukkersirup

Kog vand og sukker op i en lille gryde til sukkeret er opløst. Lad det køle af.

Sådan laver du Semlor sneglene

Tænd ovnen på  200°C varmluft.

Rul dejen ud i en firkant. Smør remoncen omhyggeligt ud på hele dejen. Rul dejen til en lang pølse og skær nogle lige store snegle ud. Placer sneglene tæt på hinanden på en bageplade/bradepande beklædt med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur. Pensl dem herefter med sammenpisket æg og bag dem i midten ovnen i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne. Tag sneglene ud af ovnen og pensl sukkersiruppen på og lad dem køle af.

Pisk fløden til flødeskum og kom det op i en sprøjtepose med en stjernetyl. Træk kanelsneglene lige så forsigtigt fra hinanden Skær toppen af hver kanelsnegl og sprøjt flødeskum ud på hver og slut af med at lægge toppen tilbage på sneglene. Drys flormelis på Semlor sneglene og server straks. Velbekomme!

Bedøm denne ret

1 Comment
  1. Jeg vil gerne lave disse til gæster en formiddag, men da jeg også skal bage alt muligt andet om morgenen, tænkte jeg om man mon kan koldhæve dem eller bare bage dem dagen før? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven