Små butterdejstærter med jordbær - Små dessert butterdejstærter
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Små butterdejstærter med jordbær

Små butterdejstærter med jordbær – Opskrift på små butterdejstærter med creme fraiche med vanilje og marinerede jordbær. Butterdej bruges ofte i det salte køkken, men butterdej egner sig også perfekt i det søde køkken. Her har jeg lavet de lækreste mini butterdejstærter med creme fraiche rørt med vanilje og toppet med marinerede jordbær, frisk mynte og et drys flormelis. Butterdejstærterne bliver ikke så søde, så det er en perfekt dessert at servere ovenpå en middag. Tærterne kan også fyldes med f.eks. kagecreme, jordbær og chokolade, så de bliver ligesom små jordbærtærter. De kan også fyldes med lemoncurd og blåbær.

Prøv også min opskrift på Eton Mess med marengs og marinerede jordbær. Rigtig god fornøjelse!

Små butterdejstærter med jordbær

Opskrift til 6-12 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 45 min.

Ingredienser

Marinerede jordbær
Creme fraiche med vanilje
Derudover

Fremgangsmåde

Marinerede jordbær

Bland jordbær med citron, vanilje og sukker i en skål og lad det stå at trække på køl imens du laver de andre elementer.

Creme fraiche med vanilje

Rør creme fraiche sammen med vaniljesukker og stil det på køl.

 

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Læg butterdejspladerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem tø op i ca. 15 min.

Skær hver butterdejsplade i to, så der i alt er 12 plader. Skær rundt i kanten af hver butterdejsplade og fold dejen over på den modsatte side (se videoen ovenover). Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker. Bag butterdejen i ca. 15 min. hold øje med, at de ikke bliver for mørke. Lad dem afkøle på en rist.

Pres dejen lidt ned i midten, så der dannes en skål. Fyld butterdejstærterne med creme fraiche og top med jordbær, mynte og drys med flormelis. Server straks. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar