Vanilje cupcakes med lemoncurd og marengs - lækre syrlige cupcakes
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Vanilje cupcakes med lemoncurd og marengs

Vanilje cupcakes med lemoncurd og marengs – lækre og syrlige cupcakes. Disse cupcakes er fyldt med syrlig lemoncurd og toppet med brændt marengs. Jeg har bagt kagerne med almindeligt hvedemel og lidt fuldkornshvedemel, for at få lidt bid i kagerne. I har faktisk løbende efterspurgt flere opskrifter med citron og det forstår jeg godt. Citroner er altså også en vidunderlig ingrediens, som man både kan bruge i det søde køkken og i det salte. Jeg har et par opskrifter med citroner, som I også kan tjekke ud: svampet og glutenfri citronmåne, kokoslagkage med citronmousse og pandekagelagkage med lemoncurd og hvid chokolade. Rigtig god fornøjelse!

Vanilje cupcakes med lemoncurd og marengs

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 40 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Lemoncurd:
Marengs:

Fremgangsmåde

Vanilje cupcakes:

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt et æg adgangen imens der piskes. Herefter tilsættes vanilje, skyr og fløde. Bland mel og bagepulver og si det ned i dejen og vend det rundt. Tilsæt citronskal. Fordel dejen i muffins forme og bag kagerne ved 200 C i ca. 16 minutter. Lad dem køle af.

Lemoncurd:

Kom citronsaft, æg og sukker op i en tykbundet gryde. Pisk det sammen ved lav varme. Det må endelig ikke koge. Pisk godt i et par minutter. Tilsæt smørret lidt ad gangen samt citronskal. Bliv ved med at piske til det er tykt og cremet. Det tager lidt tid. Når lemoncurden har konsistens som en tyk creme, hældes den igennem en si og op i et skoldet glas, der kan lukkes tæt. Opbevar den på køl i op til 1 måned.

Marengs:

Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret lidt adgangen og langsomt, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu til en sej og blank marengs. Kom marengsen i en sprøjtepose med f.eks. denne tyl (*reklamelink).

 

Kom lemoncurd i en sprøjtepose og klip et lille hul for enden. Lav et hul med en kniv i midten af hver cupcake og fyld dem op med lemoncurd. Sprøjt marengsen ud på hver cupcake og brænd marengsen med en gasbrænder, kan købes her (*reklamelink). Nyd kagerne med det samme. Velbekomme!

 

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer
  1. Hej! Jeg skal lave disse cupcakes til en stort arrangement og vil høre om det er muligt at brænde marengsen på cupcakesene før servering? og hvordan det er bedst at opbevare dem

    1. Jeg ville sprøjte marengsen på cupcakesne og stille dem på køl. Lige inden de skal serveres brændes marengsen, så den bevarer sprødheden:-) Rigtig god fornøjelse!

Skriv en kommentar