Opskrifter Livsstil

Vanilje cupcakes med lemoncurd og marengs

Vanilje cupcakes med lemoncurd og marengs – lækre og syrlige cupcakes. Disse cupcakes er fyldt med syrlig lemoncurd og toppet med brændt marengs. Jeg har bagt kagerne med almindeligt hvedemel og lidt fuldkornshvedemel, for at få lidt bid i kagerne. I har faktisk løbende efterspurgt flere opskrifter med citron og det forstår jeg godt. Citroner er altså også en vidunderlig ingrediens, som man både kan bruge i det søde køkken og i det salte. Jeg har et par opskrifter med citroner, som I også kan tjekke ud: svampet og glutenfri citronmåne, kokoslagkage med citronmousse og pandekagelagkage med lemoncurd og hvid chokolade. Rigtig god fornøjelse!

Vanilje cupcakes med lemoncurd og marengs

Dessert til 4-6 personer
Forberedelse 20 min. / Tilberedning 40 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Vanilje cupcakes (12 stk.):

100 g smør

200 g sukker

2 æg

1 tsk. vaniljepasta eller 1 tsk. vaniljesukker

1 stor spsk. skyr eller græsk yoghurt

0,5 dl piskefløde

1 tsk. bagepulver

150 g hvedemel

75 g groft hvedemel

Skal af 1/2 citron

Lemoncurd:

Saften fra ca. 2 citroner (1 dl saft) + skal fra 1 citron

1 æg

125 g sukker

100 g smør, koldt og skåret i tern

Marengs:

3 past. æggehvider

100 g sukker

Fremgangsmåde

Vanilje cupcakes:

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt et æg adgangen imens der piskes. Herefter tilsættes vanilje, skyr og fløde. Bland mel og bagepulver og si det ned i dejen og vend det rundt. Tilsæt citronskal. Fordel dejen i muffins forme og bag kagerne ved 200 C i ca. 16 minutter. Lad dem køle af.

Lemoncurd:

Kom citronsaft, æg og sukker op i en tykbundet gryde. Pisk det sammen ved lav varme. Det må endelig ikke koge. Pisk godt i et par minutter. Tilsæt smørret lidt ad gangen samt citronskal. Bliv ved med at piske til det er tykt og cremet. Det tager lidt tid. Når lemoncurden har konsistens som en tyk creme, hældes den igennem en si og op i et skoldet glas, der kan lukkes tæt. Opbevar den på køl i op til 1 måned.

Marengs:

Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret lidt adgangen og langsomt, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu til en sej og blank marengs. Kom marengsen i en sprøjtepose med f.eks. denne tyl (*reklamelink).

 

Kom lemoncurd i en sprøjtepose og klip et lille hul for enden. Lav et hul med en kniv i midten af hver cupcake og fyld dem op med lemoncurd. Sprøjt marengsen ud på hver cupcake og brænd marengsen med en gasbrænder, kan købes her (*reklamelink). Nyd kagerne med det samme. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

2 Comments
  1. Hej! Jeg skal lave disse cupcakes til en stort arrangement og vil høre om det er muligt at brænde marengsen på cupcakesene før servering? og hvordan det er bedst at opbevare dem

    1. Jeg ville sprøjte marengsen på cupcakesne og stille dem på køl. Lige inden de skal serveres brændes marengsen, så den bevarer sprødheden:-) Rigtig god fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.