Opskrifter Livsstil

Kokoslagkage med citronmousse

Kokoslagkage med citronmousse – en virkelig skøn lagkage, som sagtens kan serveres her i påskedagene. Kagen er frisk og syrlig og består af kokosbunde med marcipan og hindbær, en dejlig let citronmousse og på toppen, en hvid-chokoladeganache farvet gul. Den smager faktisk fuldstændig som en kæmpe kokosmakron med citronfromage. Hvis man kan lide de to ting, så er denne kage helt perfekt! Jeg skal servere kagen for min familie i morgen til årets påskefrokost og ja, de ved godt der mangler et stykke – det er de efterhånden vandt til! Rigtig god fornøjelse og god påske!

Kokoslagkage med citronmousse

Ingredienser

Kokoslagkage med citronmousse (til ca. 10-12 stykker):

Kokoslagkage:

200g smør

200 g sukker

200 g marcipan

4 æg

200 g hvedemel

1 stor tsk. bagepulver

100 g kokosmel

1 dl piskefløde

100 g frosne hindbær ( kan undlades)

Citronmousse:

4 blade husblas

150 g sukker

1 dl citronsaft (svarer ca. til saften fra 3 citroner)

2 tsk. vaniljepulver eller kornene fra 1 vaniljestang

Skal fra 3 citroner

100 g græskyoghurt 10 %

5 dl piskefløde

Gul-hvidchokoladeganache:

150 g hvid chokolade

75 g piskefløde

Gul pastafarve

Derudover:

Chokoladepåskeæg

Gule blomster, f.eks. skovsyre blomster

Fremgangsmåde

Kokoslagkage:

Tænd ovnen på 185 C varmluft. Pisk smør, sukker og marcipan sammen. Tilsæt et æg adgangen imens der fortsat piskes. Bland hvedemel, bagepulver og kokosmel sammen i en skål og pisk det i dejen skiftevis med fløden. Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir og fordel dejen i springformen. Drys med hindbær og tryk dem lidt ned i dejen. Bag kagen i ca. 50 minutter. Lad den køle af.

Citronmousse:

Læg husblas i blød koldt vand i 20 minutter. Kog sukker, citronsaft og vanilje op til en sirup i en lille gryde. Lad det koge i ca. 10 minutter under omrøring. Tilsæt citronskal til siruppen. Smelt husblassen i siruppen og lad den køle af. Bland græskyoghurt med siruppen (det skiller, men det gør ikke spor). Pisk fløden til en let skum og vend en smule af flødeskummet i siruppen og vend det hele sammen.

Sådan samler du kagen:

Befri kagen fra springformen. Vælg det fad du gerne vil servere kagen på og placer springformen på midten af fadet. Beklæd indersiden af springformen med hård kageplast. Skær bunden en gang igennem, så du i alt har 2 bunde. Læg den første bund på fadet og fordel halvdelen af citronmoussen på, fortsæt med den anden bund og kom citronmousse på. Stil kagen på køl i min. et par timer eller til dagen efter. Befri kagen fra form og kageplast.

Gul-hvidchokoladeganache:

Kom den hvide chokolade i en skål, der kan tåle varme. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt i midten til massen samler sig. Tilsæt pastafarve, indtil ganachen får den ønskede farve.

Fordel ganachen på kagen og lad den dryppe ned ad kagens sider. Pynt kagen med chokoladepåskeæg og evt. gule blomster. Stil kagen på køl indtil den skal serveres. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.