Opskrift på den lækreste skaldyrssalat med rejer, krebsehaler, asparges og dild. Denne opskrift er så lækker og virkelig hurtig og nem at lave. Skaldyrssalat er tit noget man køber hos fiskehandleren, men det er virkelig lækkert at lave det selv. Og så er det faktisk heller ikke så svært at lave.
Skaldyrssalat med asparges
Den består bl.a. af creme fraiche, ægte mayonnaise, friskhakket dild, rejer, krebsehaler og hvide asparges. De hvide asparges kan sagtens undlades, hvis man ikke er til det. De kan også skiftes ud med friske grønne asparges, når de er i sæson. Jeg synes nu selv, at skaldyrssalat med asparges smager virkelig lækkert.
Skaldyrssalat
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skaldyrssalat
Rør creme fraiche og mayonnaise sammen. Smag til med sennep, ketchup, salt og peber, sukker og citronsaft. Vend herefter dild, asparges, rejer og krebsehaler i. Stil skaldyrssalaten på køl indtil servering. Velbekomme!
Server den til påskefrokosten, julefrokosten eller anret den på blinis og server den som forret til nytårsaften. Den kan nemt laves dagen inden servering og opbevares på køl. Jeg har også lavet en lidt anderledes opskrift med skaldyrssalat. Det er de her hotdogs med skaldyrssalat, som man kan servere som en del af frokostbordet.
Jeg bruger altid en god fed mayonnaise, når jeg laver pålægssalater som denne skaldyrssalat med asparges. En fed mayonnaise giver en masse lækker smag til salaten. Brug derfor en god Hellmann’s eller en anden mayonnaise af høj kvalitet.
Skaldyrssalat med rejer og krebsehaler
Det er lidt forskelligt, hvad folk vælger at komme i af skaldyr i deres skaldyrssalat. Nogle laver deres skaldyrssalat med hummer, men jeg synes ofte, at det er for dyrt at købe hummer. Derfor laver jeg altid skaldyrssalat med rejer og krebsehaler. Det er en god kombination. Krebsehaler kan du finde hos fiskehandleren eller i de store supermarkeder. Sørg for at købe nogle rejer og krebsehaler af god kvalitet, man kan virkelig godt smage forskel.
Jeg har også set nogle lave skaldyrssalat med avocado, og det ser også super lækkert ud. Så kan du skære en moden avocado i tern og vende det sammen med de andre ingredienser. Når man bruger avocado, kan det hurtigt blive lidt brunligt. Det ser man ikke så meget her, da det er vendt sammen med de andre ingredienser.
Kan jeg lave det dagen før? Ja, det kan du sagtens. Det er faktisk ret nemt, hvis du skal holde påskefrokost, for så kan du røre din skaldyrssalat med rejer og krebsehaler dagen før. Så er den klar til servering, når gæsterne kommer.
Skriv endelig en kommentar