Rødvinsbraiserede svinekæber - Simreret med møre svinekæber

SE ALLE MINE OPSKRIFTER PÅ LÆKRE MADBRØD HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Rødvinsbraiserede svinekæber

Rødvinsbraiserede svinekæber – Opskrift på de lækreste møre svinekæber i rødvin med cremet sauce, pasta og smørstegte svampe. Denne lækre simreret er perfekt at nyde en kold efterår eller vinteraften. Braiserede svinekæber er sådan en luksus-spise og det smager vanvittigt godt. Der er mange måder at lave sådan en gryderet på med rødvinsbraiserede svinekæber. Her braiserer jeg svinekæberne i 3 timer i rødvin, gulerødder, bladselleri, løg, hvidløg, urter og bouillon. Herefter koges skyen ind til den dejligste cremede og smagfulde sauce, hvor de møre svinekæber vendes i sammen med bacon og pasta. Retten serveres med smørstegte svampe, parmesan og persille.

Svinekæberne bliver så møre, så det bare falder fuldstændig fra hinanden og det er det lækreste saftige kød. Jeg bruger bare en billig rødvin, men det giver selvfølgelig en masse god smag, hvis man bruger en god rødvin.

Jeg har brugt rigatoni pasta, men andre slags pastaer kan også bruges. Det kunne f.eks. være fettuccine pasta. I stedet for at servere retten med pasta, så kan den serveres med kartoffelmos f.eks. denne luksus kartoffelmos. Prøv også min opskrift på okseragout. Rigtig god fornøjelse!

Rødvinsbraiserede svinekæber

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 3 t.
I alt + 3 t.

Ingredienser

Rødvinsbraiserede svinekæber
Smørstegte svampe
Desuden

Fremgangsmåde

Rødvinsbraiserede svinekæber

Steg bacon i en dyb gryde. Hæld bacon i en skål.

Ordn svinekæberne og skær sener fra. Brun svinekæberne i 2 minutter på hver side i gryden med baconfedt. Krydr med salt og peber. Tilsæt gulerødder, løg, bladselleri, hvidløg, rosmarin og timian. Vend det forsigtigt rundt og hæld rødvinen på. Lad det stå og simre i 10 min. Hæld bouillon på, læg låg på og lad det simre under låg i 3 timer. Rør lidt rundt undervejs, men ellers skal det bare stå og passe sig selv.

Når svinekæberne har stået i 3 timer, så tages svinekæberne op i en skål. Hæld herefter grøntsager og urter fra og smid dem ud, så du kun har den lækre sky tilbage.

Hæld 1 L af skyen tilbage i gryden og kog den op. Tilsæt piskefløden og lad det småkoge under omrøring i 10 min. Tilsæt sovsekulør til saucen er brun. Lav en saucejævner af maizena og vand som røres sammen. Hæld jævner i saucen og lad den koge op under omrøring. Tilsæt evt. mere jævner, hvis du synes saucen skal være tykkere. Smag til med salt og peber.

Smørstegte svampe

Smelt smørret på en varm pande. Tilsæt svampene og lad væsken fordampe. Tilsæt salt go lad svampene stege til de er gyldne og er faldet sammen.

Kog pastaen i rigeligt saltet vand.

Tilsæt det stegte bacon til saucen sammen med den kogte pasta. Riv kødet fra hinanden og vend det i saucen. Server rødvinsbraiserede svinekæber med smørstegte svampe, persille og parmesan. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar