Pulled pork - Opskrift på pulled pork af nakkefilet med marinade

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Pulled pork

Opskrift på den lækreste pulled pork af nakkefilet med marinade. Det er en amerikansk ret, som består af nakkefilet med en dry rub, som steges i ovnen ved svag varme i mange timer og efterfølgende trækkes det smør-møre kød fra hinanden. En dry rub er med tørrede krydderier, som man “rubber” på kødet. Jeg laver en anden slags marinade bestående af tomatpure, brunfarin, hvidløgspulver, paprika, løgpulver og salt. Udover marinaden som smøres på kødet inden det kommes i ovnen, så kan man servere det færdige kød med en barbequesauce.

Pulled pork burger

Det er nemt at lave og servere til mange gæster. Hjemme hos mig har vi tit serveret retten til fødselsdage. Pulled pork burger kan laves på forskellige måder, men min favorit burger er med:

Hjemmelavede burgerboller

Hummus

Syltede rødløg

Coleslaw

Rigtig god fornøjelse!

Pulled pork

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning + 6 t.
I alt + 6 t.

Ingredienser

Marinade
Derudover

Fremgangsmåde

Marinade

Kan evt. blandes sammen dagen inden brug og opbevares på køl: Bland ingredienserne sammen til en marinade. Smag evt. til med ekstra salt.

Pulled pork

Tænd ovnen på 160 C varmluft.

Drys salt på nakkefileten og smør marinaden på. Kom nakkefileten i en gryde af støbejern eller en stegeso med låg. Hæld vand i så det lige dække bunden. Læg løg, hvidløg og gulerødder på og læg låg på.

Stil i ovnen i min. 4 timer, men gerne 6 timer. Kødet skal være så mørt så det nærmest falder fra hinanden med det samme.

Lige inden servering rives kødet fra hinanden med to gafler, og så er det klar til servering. Velbekomme!

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

Historien bag pulled pork

Det er en fantastisk og velsmagende ret, der stammer fra den sydlige del af USA, hvor den er blevet en uundgåelig del af barbecue-kulturen. Retten laves normalt af svinekød, typisk fra skulderen, som langsomt simres over lav varme i flere timer. Denne langtidstilberedning gør, at kødet bliver utroligt mørt og nemt kan trækkes fra hinanden med en gaffel, deraf navnet “pulled”.

For at opnå den perfekte pulled pork er det vigtigt at bruge en god rub, der kan være en blanding af krydderier som paprika, brun sukker, hvidløgspulver, løgpulver, salt og peber. Krydderierne masseres ind i kødet, inden det tilberedes. Mange opskrifter inkluderer også en marinade eller en BBQ-sauce, som kan tilføjes under eller efter tilberedningen for ekstra smag.

Det serveres ofte i en burgerbolle med coleslaw og BBQ-sauce eller som en del af en tallerken med forskellige sides, såsom bønner, majs eller kartoffelsalat. Den rige og saftige smag af pulled pork gør den til en favorit ved fester og grillarrangementer, og den kan også nemt tilpasses forskellige smagspræferencer. Uanset hvordan den serveres, er pulled pork en ret, der altid vil imponere!

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar