Pull apart burgerboller - Opskrift på bløde burgerboller
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Pull apart burgerboller

Pull apart burgerboller – opskrift på de lækreste, bløde og luftige burgerboller. Disse pull apart burgerboller skal sættes tæt sammen, så de kan hæve og bages sammen. Det gør bollerne ekstra bløde og luftige, og man undgår tørre og kedelige kanter. Jeg har lavet bollerne med udgangspunkt i denne opskrift på osteboller, dog uden osten og hvidløgssmør. Bollerne er lavet udelukkende med hvedemel, men noget af hvedemelet kan sagtens skiftes ud med en grovere mel. Brug burgerbollerne til Crispy chicken burger, vegetarburger eller disse cheeseburgers. Rigtig god fornøjelse!

Pull apart burgerboller

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 45 min.
I alt 2 t.

Ingredienser

Pull apart burgerboller (ca. 14 stk.)

Fremgangsmåde

Pull apart burgerboller

Opløs gæren i kærnemælken og sødmælken i en røreskål. Tilsæt æg og sukker og ælt. Tilsæt melet lidt adgangen og tilsæt saltet, imens der æltes. Ælt indtil dejen slipper skålen. Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen til dejen bliver smidig og blank og ælt til dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et viskestykke i 1 time.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Del herefter dejen i ca. 14 lige store stykker. Form dejen til boller. Placer dem i en bageform eller en bageplade med bagepapir, tæt så de kan hæve sammen. Kom et viskestykke over bollerne og lad dem efterhæve i 30 min.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø og bag dem i midten af ovnen i ca. 25 minutter eller indtil de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle lidt af og server dem. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar