Bløde osteboller med hvidløgssmør. De lækreste, bløde og luftige osteboller bagt med ost i midten og efterfølgende penslet med hvidløgssmør. Bollerne er perfekte at servere sammen med suppe, f.eks. græskarsuppe eller kartoffel-porre-suppe. Disse boller er perfekte at fryse ned, så lav evt. en større portion, så du har til fryseren også. Jeg har flere opskrifter på brød, der er gode til suppe. Prøv f.eks. disse snegle med ost og timian eller koldhævet foccacia brød med oliven og oregano. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Bløde osteboller (ca. 15 stk.)
50 g gær
3 dl kærnemælk, lunkent
1 dl sødmælk, lunkent
2 æg
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
Ca. 700 g hvedemel
120 g smør, blødt
1 sammenpisket æg til pensling
Hvidløgssmør
2 fed hvidløg, presset
45 g smør
Derudover
100 g revet ost, f.eks. 50 g mozzarella og 50 g revet cheddar
Fremgangsmåde
Bløde osteboller
Opløs gæren i kærnemælken og sødmælken i en røreskål. Tilsæt æg og sukker og ælt. Tilsæt melet lidt adgangen og tilsæt saltet, imens der æltes. Ælt indtil dejen slipper skålen. Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen til dejen bliver smidig og blank. Lad dejen hæve under et viskestykke i 1 time.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Del herefter dejen i 15 lige store stykker. Flad hvert dejstykke lidt ud og kom en skefuld ost i midten. Form dejen rundt om og form til en bolle. Placer dem i en bageform eller en bageplade med bagepapir. Kom et viskestykke over bollerne og lad dem efterhæve i 30 min.
Smelt smørret og bland sammen med presset hvidløg.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i midten af ovnen i ca. 15-20 minutter eller indtil de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle lidt af og pensl dem med hvidløgssmør og server dem. Velbekomme!