Det perfekte morgenbord med lækre og luftige grødboller! – Frederikke Wærens
Opskrifter Livsstil Shop

Det perfekte morgenbord med lækre og luftige grødboller!

 

 

Indlægget er lavet i samarbejde med Finax, men holdningerne til produktet er mine egne.

Jeg elsker de søndage, hvor man ingenting skal og giver sig god tid til at vågne, går rundt i nattøj, giver sig tid til at lave lækker morgenbord med frisk frugt, juice, kaffe og selvfølgelig friskbagte boller. Og superlækre friskbagte boller kan alle servere med Finax nye økologiske melblanding til ”Grødboller”, som jeg har afprøvet. Bollerne er meget nemme og lynhurtige at forberede, og frem for alt smager de virkelig godt! Lette, luftige og med god smag. Her har jeg drysset dem med Finax økologiske hampefrø, som smager dejligt og ser fint ud. Jeg har lavet en lille kort step by step YouTube video, så du kan se, hvor hurtigt og nemt det er at bage bollerne. Det eneste du skal tilsætte til grød og melblandingen er vand og gær. Se videoen ovenover!

Ingredienser

Grødboller:

3 1/2 dl lunkent vand

25 g gær

1 pose Finax Grødblanding

1 pose Finax Melblanding

Fremgangsmåde

Grødboller:

Rør vandet sammen med grødblandingen. Brug en grydeske eller et piskeris. Lad blandingen trække i 10 minutter. Smuldr gæren i grøden, og rør rundt. Tilsæt melblandingen, og ælt grundigt i 10 minutter enten med en grydeske eller i en røremaskine ved lav hastighed. Dæk skålen til, og lad dejen hvile i 30 minutter. Form 10-12 boller med en ske, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Dyp skeen i vand, så dejen ikke klistrer på skeen. Drys evt. med hampefrø. Sæt bagepladen direkte i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C), og bag bollerne i 12-15 minutter.

Tip! Lav koldhævede grødboller. Anvend istedet 10 g gær, og følg fremgangsmåden ovenfor, dog skal dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.