Opskrifter Livsstil

Koldhævede boller med havregryn

Disse koldhævede boller med havregryn er super nemme at lave. Dejen røres sammen om aftenen og bollerne formes og bages om morgnen – det er da nemt! De koldhævede boller minder meget om mine (ikke koldhævede) æltefri boller med havregryn og græskarkerner og disse, som er med grahamsmel og solsikkekerner. Du kan tilsætte lige den meltype til dejen, som du ønsker. Diverse frø og kerner er også lækkert. Jeg har i denne opskrift kun tilsat hvedemel, fordi det bare smager fantastisk og jeg indrømmer gerne, de smager så godt, så jeg har allerede bagt dem 2 gange i denne uge (og det er kun tirsdag i dag). Du kan enten lave bollerne i alm. størrelse eller lave dem lidt større og bruge dem som sandwichbrød. Og hvis alle bollerne ikke når at blive spist, så frygt ej, de kan sagtens fryses ned. Og nu ikke mere bollesnak for denne gang! God bagelyst!

Koldhævede boller med havregryn

Ingredienser

Koldhævede boller med havregryn (ca. 18 stk.):

15 g gær

7 dl koldt vand

120 g havregryn

2 tsk. salt

50 g surmælksprodukt f.eks. græsk yoghurt, skyr, kernemælk eller A38

2 spsk. olie, f.eks. olivenolie

1 tsk. sukker eller honning

600 g hvedemel (eller en anden slags mel)

Fremgangsmåde

Koldhævede boller med havregryn:

Opløs gær i vandet i en skål. Kom havregryn i skålen og lad dem stå at suge lidt af vandet til sig i ca. 10 minutter. Kom salt, surmælksprodukt, olie og sukker i skålen. Tilsæt melet lidt ad gangen, imens du rører i dejen med en stor ske. Dejen skal blive til en tyk og klistret grød. Sæt dejen til hævning natten over et koldt sted med husholdningsfilm over, samt et viskestykke.

Næste dag tændes ovnen, med en bageplade i, på 240 C, imens dejen fortsat hæver. Sæt bollerne med to våde skeer på et stykke bagepapir og træk bagepapiret over på den varme plade. Drys evt. lidt ekstra havregryn eller nogle andre kerner på bollerne. Bag bollerne nederst i ovnen i ca. 14-16 minutter eller indtil de er let gyldne og sprøde, når du banker på dem. Velbekomme!

Bedøm denne ret

5 Comments
  1. Mine boller blev ret flade, så man dårligt kunne skære dem over 😂 hvad er gået galt? De var ellers super luftige indvendig og sprøde udenpå 😊

    Vh. Simone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.