Koldhævede sesamboller - Nemme koldhævede boller med sesam
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Koldhævede sesamboller

Koldhævede sesamboller – Opskrift på nemme koldhævede boller med sesamfrø. Disse sesamboller er super gode og nemme at bage. Sesamfrøene giver bollerne en super god smag. De drysses på bordet, hvor dejen hældes ud på og så drysses de også ovenpå dejen, så bollerne er dækket af sesam.

Der er kun 15 g gær i dejen, da bollerne koldhæves, men bollerne kan også hæve mindre, ved at tilsætte 25 g gær og lade dejen hæve 3 timer på køl. Jeg kalder den netop den nemmeste og bedste opskrift på morgenboller, da dejen bliver lavet om aftenen, og så er det hurtigt om morgenen, hvor de skal bages.

Alle ingredienserne er nogle, som du formentlig allerede har derhjemme i køkkenet. Ingredienserne røres blot sammen i en skål, gerne med en ske, og sættes på køl natten over. Du kan med andre ord lave de her koldhævede boller uden røremaskine, og det gør det ekstra nemt. Jeg bruger skyr i disse boller, men det kan også være græsk yoghurt eller yoghurt naturel.

Prøv også min opskrift på verdens nemmeste koldhævede boller, hvor der kun er 4 ingredienser i. Rigtig god fornøjelse!

Koldhævede sesamboller

Opskrift til 14-16 stk.
Forberedelse 10 min.
Tilberedning + 12 t.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Koldhævede sesamboller
Desuden

Fremgangsmåde

Koldhævede sesamboller

Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt skyr og honning. Tilsæt melet lidt ad gangen imens der røres rundt med en ske. Tilsæt salt og resten af melet. Dejen skal være klistret, men sammenhængende. Den må endelig ikke blive for tør. Kom et stykke husholdningsfilm over dejen og stil dejen på køl natten over.

Næste dag tændes ovnen på 250 C varmluft.

Drys 0,5 dl sesamfrø på bordet og hæld den kolde dej ud på melet. Drys resten af sesamfrøene ovenpå dejen og skær dejen ud i 14-16 stykker (uden at røre for meget ved dejen).

Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bollerne i ca. 16-18 minutter indtil de er har taget lidt farve og er blevet sprøde. Lad bollerne afkøle på en rist og nyd dem herefter. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

7 kommentarer
  1. Jeg er flittig bruger af dine opskrifter, og vil også gerne bage disse boller. Jeg tror dog drillenissen har spist noget af teksten i beskrivelsen…. ‘Jeg bruger skyr i disse boller, men det kan også være en’…. Hvad mon det kan være i stedet?

  2. DE BEDSTE BOLLER JEG NOGENSINDE HAR LAVET!! Wow! Men blev snydt af, at der stod til 6-8 personer, lavede en halv portion mere og fik 22 boller, skulle bare bruge 15-16 haha. Men de smager så godt at jeg er sikker på, at de nok skal blive spist på søndag til min fødselsdag 🙂

  3. Bruker du tørr eller fersk gjær? Hvis oppskriften bruker ferskgjær, kan dette da byttes ut med tørrgjær, og eventuelt h ir mange gram?

    1. Jeg bruger altid frisk gær. Du kan sagtens bruge tørgær, det plejer at stå på pakken, hvor meget det svarer til i forhold til frisk gær 🙂

Skriv en kommentar