Verdens nemmeste koldhævede boller - Opskrift på boller uden røremaskine
Opskrifter Livsstil Shop

Verdens nemmeste koldhævede boller

Verdens nemmeste koldhævede boller – opskrift på de nemmeste koldhævede boller lavet uden brug af røremaskine. Disse lækre koldhævede boller må være verdens nemmeste boller at lave. Dejen består kun af 4 ingredienser: gær, vand, hvedemel og salt. Alle ingredienserne er nogle som du formentlig allerede har derhjemme i køkkenet. Ingredienserne røres blot sammen i en skål, gerne med en ske, og sættes på køl natten over. Næste dag tændes ovnen, bollerne bages og vupti, så er der friskbagte boller på ingen tid. Selve dejen minder meget om disse, virkelig populære, sprøde og luftige boller. Der er kun 15 g gær i dejen, da bollerne koldhæves, men bollerne kan også hæve mindre, ved at tilsætte 25 g gær og lade dejen hæve 3 timer på køl. Bollerne er perfekte at servere til morgenmaden eller brunchbordet, da dejen bare passer sig selv på køl natten over, så det kræver ikke det store arbejde at bage disse boller. Bollerne kan også sagtens bruges til sandwich. Dejen er meget luftig og giver massere af luthuller i bollerne, og dejen er derfor perfekt at forme til lækre flutes. Rigtig god fornøjelse!

Boller til 6-8 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning +12 t. / I alt + 12 t.
Ingredienser

Verdens nemmeste koldhævede boller ( ca. 14-16 boller)

15 g gær

7 dl lunkent vand

900 g hvedemel

3 tsk. salt

Fremgangsmåde

Verdens nemmeste koldhævede boller

Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt melet lidt ad gangen imens der røres rundt med en ske. Tilsæt salt og resten af melet. Dejen skal være klistret, men sammenhængende. Den må endelig ikke blive for tør. Kom et stykke husholdningsfilm over dejen og stil dejen på køl natten over.

Næste dag tændes ovnen på 250 C varmluft.

Drys mel på bordet og hæld den kolde dej ud på melet. Drys lidt mel ovenpå dejen og skær dejen ud i 14-16 stykker (uden at røre for meget ved dejen). Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bollerne i ca. 16-18 minutter indtil de er har taget lidt farve og er blevet sprøde. Lad bollerne afkøle på en rist og nyd dem herefter. Velbekomme!

Bedøm denne ret

33 Comments
  1. Hej
    Har lige fået disse super dejlige boller hos min datter, hun brugte dem som burgerboller og de var helt fantastiske. Hun har lige sendt mig opskriften, for dem må jeg også prøve at lave.

  2. De her boller et ubetinget de nemmeste og lækreste jeg længe har lavet. Jeg bruger dog altid manitobamel og bager dem på bagestål med damp.

    1. Vibeke – jeg kan se at du plejer at bruge manitobamel. Ved du om man kan bruge fuldkornsmanitoba? Og udskifter du al hvedemelet, eller blot noget af det? Jeg har desværre ikke ovn med damp, men mon ikke det går lligevel…

  3. Hvornår vil du fryse bollerne? Inden de skal i ovnen eller efter de er bagt? Hvis inden ovnen, hvordan skal de så håndteres når de skal bruges igen?

    1. Dejligt at høre! Du kan bare tilsættes f.eks. 50 g blandede kerner eller kun en slags, sammen med de øvrige ingredienser 🙂

  4. Når du skriver det skal røres rundt med en ske, er det så “forbudt” at bruge røremaskine? ?

  5. Jeg bager tit disse boller til madpakkeboller til mine børn. Super god grundopskrift som jeg tit varierer fx med noget groft mel mv. sidst har jeg kommer en masse hakket spinat i, mega lækkert og bollerne holdte sig saftige i længe.
    Super god opskrift

  6. Elsker den her opskrift! Ser du noget problem i at lave dobbelt portion? Kommer den mon til at opføre sig anderledes så?

  7. Hej Frederikke,
    Kan det passe at der ikke skal hverken sukker, honning eller andet sødemiddel i?
    Mvh Lone

  8. Jeg har forsøgt at bage disse boller et par gange. Men det bliver meget flade hver gang selvom jeg følger opskriften. Har du er bud på hvorfor det gør det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.