Koldhævede grødboller - saftige koldhævede boller med havregrød
Opskrifter Livsstil Shop

Koldhævede grødboller

Koldhævede grødboller – Opskrift på sprøde og saftige koldhævede boller med havregrød i dejen. Disse boller med havregrød er så nemme og kræver ingen æltning. Dejen røres blot sammen i en skål, hvor der drysses forskellige kerner og frø ovenpå. Dejen stilles til hævning natten over og placeres på en bageplade ved hjælp af to skeer. Hvis man har en rest havregrød tilovers fra morgenmaden, så er den perfekt at bruge i disse boller, da havregrøden gør bollerne ekstra saftige og giver dem en lækker konsistens.

I stedet for at koldhæve bollerne natten over, så kan de hæve ved stuetemp. i ca. 1-1,5 time, ved at der tilsættes 35 g gær og ikke 20 g gær. Du kan enten lave bollerne i alm. størrelse eller lave dem lidt større og bruge dem som sandwichbrød. Bollerne er perfekte at servere til morgenmad eller til at tage med på madpakken. Og hvis alle bollerne ikke når at blive spist, så kan de sagtens fryses ned. Prøv også min opskrift på verdens nemmeste koldhævede boller. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Koldhævede boller til 4-6 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning + 12 t. / I alt + 12 t.
Ingredienser

Koldhævede grødboller

20 g gær

4 dl vand, lunt

175 g kold havregrød

2 spsk. flydende honning

150 g skyr eller græsk yoghurt

Ca. 650 g hvedemel

2 tsk. salt

75 g blandede frø og kerner, f.eks. grovvalsede havregryn, blå birkes, sesamfrø og solsikkekerner

Fremgangsmåde

Koldhævede grødboller

Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt havregrød, honning og skyr. Rør det godt rundt og tilsæt mel og salt og rør dejen sammen med en ske eller hænderne. Dejen skal ikke æltes. Drys kerner, frø osv. udover dejen og dæk dejen med husholdningsfilm. Stil i køleskabet til dagen efter.

Tænd ovnen på 250 C varmluft.

Beklæd en bageplade med bagepapir.

Sæt dejen på bagepladen  ved hjælp af to våde skeer. Der bliver ca. 12-14 boller. Bag bollerne i ovnen i ca. 12-15 min. Bollerne skal lyde hule, når du banker på dem. Lad bollerne afkøle på en rist og server. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.