Skagenslapper - Hjemmebagte koldhævede rundstykker

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Skagenslapper

Skagenslapper – Opskrift på hjemmebagte koldhævede skagenslapper med solsikkekerner, blå birkes og sesamfrø. Hjemmebagte rundstykker er en vaskeægte luksus at nyde til morgenmad i weekenden. Disse skagenslapper er koldhævede og de er virkelig nemme at lave. Dejen skal æltes på maskine, så den bliver blank og smidig og danner de flotteste lufthuller i de færdigbagte boller.

Der er vidst lidt delte meninger om, der både skal blå birkes og sesamfrø på skagenslapper. I hvert fald er der solsikkekerner i bunden, og så kan du drysse lige de frø på, som du bedst kan lide. Prøv også min opskrift på sprøde og luftige boller. Rigtig god fornøjelse!

Skagenslapper

Opskrift til 6-12 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning + 12 t.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Skagenslapper
Derudover

Fremgangsmåde

Skagenslapper

Opløs gæren i vandet i en røreskål. Tilsæt hvedemel, stenformalet hvedemel og salt. Ælt dejen i ca. 5-10 min. eller indtil dejen slipper skålen og bliver blank og smidig. Dejen skal være våd og klistret.

Smør en bøtte eller skål med lidt olie og hæld dejen heri. Koldhæv dejen i køleskabet i 10-14 timer.

Tænd ovnen på 250 C varmluft med en bageplade i eller et bagestål. Sæt også en til bageplade nederst i ovnen.

Hæld solsikkekernerne ud på bordet og hæld dejen ud på. Drys med sesamfrø og blå birkes og tryk dem let ned i dejen. Del dejen i ca. 12 lige store stykker med en dejspatel.

Placer bollerne på et stykke bagepapir og før dem ind i ovnen på bagestålet. Hæld kogende vand i den nederste bageplade, så der dannes damp og bag bollerne i ca. 10-12 min. eller indtil de er gyldne. Afkøl skagenslapper på en bagerist og server dem. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar