Nemme æltefrie boller med grahamsmel og solsikkekerner
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Æltefri boller med grahamsmel og solsikkekerner

Mmh duften af nybagte boller en søndag morgen er der altså intet, der slår! Det er en fast tradition hjemme hos mig, at der bliver serveret friskbagte boller søndag morgen på morgenbordet. Disse boller bager vi tit og de er så nemme og lækre. De bliver lavet uden brug af røremaskine, så alle kan være med! Der er solsikkekerner i bollerne, men man kan sagtens bruge andre kerner eller frø f.eks. hørfrø og græskarkerner. Bollerne er også perfekte til en en god sandwich! God bagelyst!

Æltefri boller med grahamsmel og solsikkekerner

Ingredienser

Dej til ca. 12 boller: Boller:

Fremgangsmåde

Boller:

Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål. Rør skyr, solsikkekerner, honning og salt sammen i skålen. Tilsæt melet lidt adgangen imens du rører rundt med en ske. Rør rundt indtil dejen bliver til en ensartet masse. Dejen skal være klistret og våd. Dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve i 2 timer ved stuetemperatur.

Når dejen har hævet en time tændes ovnen, med en bageplade i, på 250 C imens dejen hæver videre. Sæt bollerne med to våde skeer på et stykke bagepapir og træk bagepapiret over på den varme plade. Bag bollerne i ovnen i ca. 15 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde når du banker på dem. Nyd bollerne lune med et godt lag iskoldt smør eller min hjemmelavet Nutella. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer
  1. De er virkelig lækre og nemme at lave. Næste gang vil jeg dog bruge lidt mere gær end der står i opskriften, når ikke de skal koldthæves.

Skriv en kommentar