Grovboller med solsikkekerner - grovboller med grahamsmel og Tipo 00
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Grovboller med solsikkekerner

Grovboller med solsikkekerner, bagt på grahamsmel og Tipo 00. Disse lækre boller har jeg bagt en del gange, for at få den helt perfekte opskrift, som jeg kunne dele med jer. Tipo 00 gør bollerne saftige og så får de en dejlig sprød skorpe. Hvis du ikke har tipo 00, så kan du fint erstatte det med helt almindeligt hvedemel. Grahamsmelet kan også byttes ud med en anden grovmel. Solsikkekernerne giver en dejlig smag og så er det ret lækkert at drysse lidt ekstra kerner ud på bordet med mel, og hælde dejen ud på. Så får man nemlig helt sprøde solsikkekerner i bunden af bollerne. Nyd bollerne lune med f.eks. hjemmelavet nutella, rabarberkompot  eller bare med masser af smør! Rigtig god fornøjelse!

Grovboller med solsikkekerner

Ingredienser

Grovboller med solsikkekerner (ca. 10 stk.):

Fremgangsmåde

Grovboller med solsikkekerner:

Opløs gæren i det lunkne vand i en røreskål. Tilsæt A38, olie og sirup i skålen. Bland melet med salt og kom det i røreskålen lidt ad gangen og ælt dejen godt på maskinen. Tilsæt solsikkekerner og ælt dejen til den slipper siderne, men den må godt være lidt klistret. Dæk dejen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad den hæve i 1,5 time. Tænd herefter ovnen på 225 C varmluft med en bageplade indeni. Når dejen er hævet til dobbeltstørrelse hældes den ud på et bord drysset med mel og solsikkekerner. Del dejen i 10 lige store rustikke boller. Tag den varme bageplade ud af ovnen og beklæd den med bagepapir. Placer bollerne på bagepladen og bag dem i ca. 15-17 minutter i midten af ovnen. Bollerne er færdige når de lyder hule når du banker på dem. Lad bollerne køle af og nyd dem. Velbekomme! Bollerne kan sagtens fryses ned.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer
  1. Måske solsikkekernerne også skal nævnes i selve opskriften, altså dem der skal i dejen.. Jeg har lige lavet en portion uden, fordi jeg er den type der følger opskriften slavisk???

    1. Tak for at gøre mig opmærksom på dette 😉 Det er hermed rettet! Jeg håber, at bollerne blev gode. Kh Frederikke

Skriv en kommentar