Opskrifter Livsstil

Varme hveder

Varme hveder – de helt klassiske som spises dagen før store bededag  eller om morgnen på store bededag. Der er mange måder at lave hvedeknopper på, men denne opskrift er min favorit, som er med stødt kardemomme. Jeg elsker varme hveder og måden de spises på. De skal nemlig være helt friskbagte og når de kommer ud af ovnen trækkes de bløde og luftige hveder fra hinanden og flækkes, og så skal de ristes i ovnen for at blive sprøde og gyldne. Herefter nydes de med (tand)smør! Prøv også med hjemmelavet rabarberkompot til – det er en sikker vinder! Du kan sagtens bage hvederne nogle dage i forvejen, hvis tiden er knap, og fryse dem ned. Rigtig god fornøjelse!

Varme hveder

Ingredienser

Varme hveder (ca.15 stk.):

5-600 g hvedemel

2 spsk. sukker

2 tsk. stødt kardemomme

1 tsk. salt

100 g smør, koldt

25 g gær

3 dl vand, lunkent

Fremgangsmåde

Varme hveder:

Bland hvedemel, sukker, kardemomme og salt sammen i en røreskål. Smuldre smørret heri til en grynet masse. Rør gæren ud i det lunkne vand og hæld det i røreskålen lidt adgangen, imens dejen bliver æltet. Ælt dejen til den er blank og smidig. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for “våd”. Beklæd en bradepande med bagepapir eller smurt med smør. Form 15 lige store boller af dejen (ca.71 g hver) og placer dem tæt sammen i bradepanden, så de kan hæve sammen og få den firkantede facon. Lad bollerne hæve i 1 time eller til de er dobbeltstørrelse med et viskestykke over. Tænd ovnen på 225 C varmluft. Bag hvederne i ca.14-16 minutter til de er gyldne. Lad hvederne køle af i 10 minutter og skær dem over og rist dem i ovnen ved 200 C varmluft til de er gyldne og sprøde. Server de varme hveder med det samme! Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.