Pastasalat med avocadopesto og bagte tomater - Opskrift på lækker pastasalat
Opskrifter Livsstil Shop

Pastasalat med avocadopesto og bagte tomater

Pastasalat med avocadopesto og bagte tomater – opskrift på den lækreste cremede pastasalat med pesto lavet på avocado serveret med bagte tomater. Denne pastasalat er virkelig nem at lave og er et skønt og mættende tilbehør til aftensmaden. Server f.eks. pastasalaten til kylling, kød eller bag nogle andre lækre grøntsager sammen med tomaterne. Pastasalaten kan sagtens laves dagen før, men vent gerne med at bage tomaterne til dagen, hvor retten skal serveres. Jeg har brugt fuldkornspastaskruer, men du kan bruge lige den slags pasta, som du bedst kan lide. Det smager også skønt med friske spinatblade eller rucola i pastasalaten, hvis du ønsker at tilføre retten ekstra grønt.

Hvad kan jeg bruge avocadopesto til?

Avocadopesto bliver så dejligt cremet, og det smager så skønt, og den kan bruges til de samme lækre ting, som almindelig pesto kan. Brug f.eks. pestoen til at smøre i en sandwich, som dip til grøntsager, til burger, som dressing til en salat eller blot nydes med et godt stykke brød til. Husk at tilsætte en masse citron til avocadopestoen, hvis du laver den dagen inden, så avocadoen ikke bliver brun.

Prøv min bedste opskrift på basilikumspesto her, eller hvad med min opskrift på tomatpesto. Rigtig god fornøjelse!

Pastasalat med avocadopesto og bagte tomater

Pastasalat, Tilbehør, til 4 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 25 min. / I alt 55 min.
Ingredienser

Pastasalat med avocadopesto og bagte tomater

Bagte tomater

350 g små tomater

Olivenolie

Chiliflager

Salt og peber

Avocadopesto

3 modne avocadoer

80 g pinjekerner, ristede, gem lidt til pynt

2 fed hvidløg

1 bundt basilikum

4-5 spsk. citronsaft

4-5 spsk olivenolie

Salt og peber

Derudover

350 g pasta, jeg har brugt fuldkorn

Fremgangsmåde

Pastasalat med avocadopesto og bagte tomater

Bagte tomater

Tænd ovnen på 225 C varmluft.

Vend tomaterne i olivenolie, chiliflager, salt og peber. Fordel tomaterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag tomaterne i ca. 25 minutter. Lav avocadopestoen.

Avocadopesto

Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor og blend det hele sammen til en ensartet og cremet masse. Smag til om der skal tilsættes mere citron, salt eller peber.

Kog pastaen og lad den dryppe af.

Bland pasta med avocadopesto og kom det op i en stor skål eller et fad. Pynt med de bagte tomater og ekstra pinjekerner. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven