Pastasalat med avocadopesto og bagte tomater – opskrift på den lækreste cremede pastasalat med pesto lavet på avocado serveret med bagte tomater. Denne pastasalat er virkelig nem at lave og er et skønt og mættende tilbehør til aftensmaden. Server f.eks. pastasalaten til kylling, kød eller bag nogle andre lækre grøntsager sammen med tomaterne. Pastasalaten kan sagtens laves dagen før, men vent gerne med at bage tomaterne til dagen, hvor retten skal serveres. Jeg har brugt fuldkornspastaskruer, men du kan bruge lige den slags pasta, som du bedst kan lide. Det smager også skønt med friske spinatblade eller rucola i pastasalaten, hvis du ønsker at tilføre retten ekstra grønt.
Hvad kan jeg bruge avocadopesto til?
Avocadopesto bliver så dejligt cremet, og det smager så skønt, og den kan bruges til de samme lækre ting, som almindelig pesto kan. Brug f.eks. pestoen til at smøre i en sandwich, som dip til grøntsager, til burger, som dressing til en salat eller blot nydes med et godt stykke brød til. Husk at tilsætte en masse citron til avocadopestoen, hvis du laver den dagen inden, så avocadoen ikke bliver brun.
Prøv min bedste opskrift på basilikumspesto her, eller hvad med min opskrift på tomatpesto. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Pastasalat med avocadopesto og bagte tomater
Bagte tomater
350 g små tomater
Olivenolie
Chiliflager
Salt og peber
Avocadopesto
3 modne avocadoer
80 g pinjekerner, ristede, gem lidt til pynt
2 fed hvidløg
1 bundt basilikum
4-5 spsk. citronsaft
4-5 spsk olivenolie
Salt og peber
Derudover
350 g pasta, jeg har brugt fuldkorn
Fremgangsmåde
Pastasalat med avocadopesto og bagte tomater
Bagte tomater
Tænd ovnen på 225 C varmluft.
Vend tomaterne i olivenolie, chiliflager, salt og peber. Fordel tomaterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag tomaterne i ca. 25 minutter. Lav avocadopestoen.
Avocadopesto
Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor og blend det hele sammen til en ensartet og cremet masse. Smag til om der skal tilsættes mere citron, salt eller peber.
Kog pastaen og lad den dryppe af.
Bland pasta med avocadopesto og kom det op i en stor skål eller et fad. Pynt med de bagte tomater og ekstra pinjekerner. Velbekomme!