Tomatpesto – en lækker rød pesto med masser af dejlig smag fra semidried tomater, almindelige soltørrede tomater, ristede pinjekerner, parmesan og hvidløg. Pesto er fantastisk, og kan virkelig bruges til mange ting, og også laves med mange forskellige ingredienser. Jeg rister pinjekernerne på en tør pande, det giver en god smag til pestoen. Pinjekernerne kan skiftes ud med mandler. Pestoen kan bruges til tapas, serveres til lækkert hjemmebagt brød, pasta med pesto, bagt laks med pesto, sandwich, på pizzaer og serveres sammen med fetadip, hummus og grøntsagsstave. Prøv også min lækre basilikumspesto. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Tomatpesto
50 g pinjekerner, letristet på en tør pande
300 g soltørrede tomater (jeg bruger både semidried og alm. soltørrede tomater) samt olien de ligger i
1 håndfuld frisk basilikum
30 g parmesan, revet
1 fed hvidløg
2-3 spsk. olivenolie
Salt og peber
Lidt citronsaft
Fremgangsmåde
Tomatpesto
Kom alle ingredienserne i en blender eller minihakker og kør det til en ensartet masse. Du kan også bare hakke det hele fint sammen med en kniv og så blande med olien. Smag pestoen til med salt, peber og citronsaft og juster evt. med olie afhængig af hvilken konsistens du ønsker. Kom pestoen i en skål eller i et glas med låg og opbevar den på køl i op til 1 uge. Velbekomme!