Tomatpesto - Opskrift på den bedste tomatpesto med soltørrede tomater
Opskrifter Livsstil Shop

Tomatpesto

Tomatpesto – en lækker rød pesto med masser af dejlig smag fra semidried tomater, almindelige soltørrede tomater, ristede pinjekerner, parmesan og hvidløg. Pesto er fantastisk, og kan virkelig bruges til mange ting, og også laves med mange forskellige ingredienser. Jeg rister pinjekernerne på en tør pande, det giver en god smag til pestoen. Pinjekernerne kan skiftes ud med mandler. Pestoen kan bruges til tapas, serveres til lækkert hjemmebagt brød, pasta med pesto, bagt laks med pesto, sandwich, på pizzaer og serveres sammen med fetadip, hummus og grøntsagsstave. Prøv også min lækre basilikumspesto. Rigtig god fornøjelse!

 

Pesto, Tilbehør til 4 personer
Forberedelse 5 min. / Tilberedning 5 min. / I alt 10 min.
Ingredienser

Tomatpesto

50 g pinjekerner, letristet på en tør pande

300 g soltørrede tomater (jeg bruger både semidried og alm. soltørrede tomater) samt olien de ligger i

1 håndfuld frisk basilikum

30 g parmesan, revet

1 fed hvidløg

2-3 spsk. olivenolie

Salt og peber

Lidt citronsaft

Fremgangsmåde

Tomatpesto

Kom alle ingredienserne i en blender eller minihakker og kør det til en ensartet masse. Du kan også bare hakke det hele fint sammen med en kniv og så blande med olien. Smag pestoen til med salt, peber og citronsaft og juster evt. med olie afhængig af hvilken konsistens du ønsker. Kom pestoen i en skål eller i et glas med låg og opbevar den på køl i op til 1 uge. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.