Opskrifter Livsstil

Perlebygsalat med æble og spidskål

En skøn perlebygsalat med æble og spidskål. Denne salat er et frisk og lækkert indslag til en julefrokost, påskefrokost, til grillmad eller en perfekt frokostsalat. Jeg havde denne salat med til en julefrokost i går og den blev taget rigtig godt imod. Salaten består af perlebyg, og så er der spidskål, æbler og avocado som er vendt i en syrlig dressing med citron, sennep, honning og olivenolie. Salaten er toppet med feta og ristede mandler. Salaten kan serveres med godt hjemmebagt brød til og f.eks. sprøde kyllingestykker. Rigtig god fornøjelse!

Perlebygsalat med æble og spidskål

Salat til 6-8 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t. 30 min.
Ingredienser

Perlebygsalat med æble og spidskål

400 g perlebyg

1 spidskål, fintsnittet

2 avocadoer, skåret i tern

3 æbler, skåret i tern

150 g feta

150 g mandler

Dressing

1 tsk honning (opløst i 1 spsk varmt vand)

1/2 tsk Dijon sennep

1/2 dl olivenolie

1/2 dl friskpresset citronsaft, svarer til ca. 1-2 citroner

1 stort nip salt

Peber

 

Fremgangsmåde

Perlebygsalat med æble og spidskål

Kog perlebyg som anvist på pakken (koges 1/2 time ved svag varme under låg i letsaltet vand). Lad perlebyg køle helt af.

Dressing

Rør eller ryst honning (med vand) sammen med sennep, olivenolie og citronsaft. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere sennep eller mere olie.

Sådan samler du salaten

Ordn grøntsagerne og vend dem sammen med dressingen og lad det stå at trække i ca. 30 minutter.

Fordel perlebyg på et fad og kom grøntsagerne med dressing ovenpå. Rist mandlerne på en tør pande til de tager farve. Pynt salaten med feta og ristede mandler. Velbekomme!

 

 

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.