Pasta med bagt gulerodssauce – Opskrift på nem og lækker vegetarisk pastaret med cremet bagt gulerodssauce med feta. Denne pastaret er så nem og hurtig at lave, så den er perfekt at servere i hverdagene.
Pastaretten består af gulerødder som bages i ovnen med hvidløg, løg, feta, frisk rosmarin, chiliflager og olivenolie. Det hele blendes sammen med grøntsagsbouillon til en cremet sauce, hvor der vendes kogt pasta i. Jeg pynter pastaretten med burrata, frisk rosmarin og peber. Du kan bruge lige den slags pasta, som du har, her har jeg brugt farfalle, som er pasta-sløjfer.
Jeg er kæmpe fan af pastaretter med cremet sauce, hvor ingredienserne bages i ovnen. Det er både nemt og hurtigt og samtidig er det en god ret at lave, med kedelige grøntsager, som måske ellers ville være blevet smidt ud. Prøv f.eks. denne opskrift på cremet peberfrugtsauce med pasta eller denne pastaret med rødbedesauce. Rigtig god fornøjelse!
Pasta med bagt gulerodssauce
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skær gulerødderne i skiver og kom dem op i et fad sammen med løg, hvidløg og feta. Drys rosmarin, olivenolie og chiliflager udover.
Bag i ca. 35 min.
Kog pasta i rigeligt saltet vand.
Kom ingredienserne fra fadet op i en blender.Tilsæt bouillon og blend til en ensartet og cremet sauce. Smag til med salt og peber. Vend den kogte pasta i saucen og server pastaretten med burrata. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar