Pad Thai – Opskrift på den klassiske Thailandske streetfood nudelret. Pad Thai er en simpel, men virkelig lækker og velsmagende nudelret lavet med risnudler, kylling, Pad Thai sauce, æg og grøntsager. Pad Thai er en kendt ret fra Thailand, og den er vidst også ret kendt mange andre steder i verden. Der er som regel kylling eller rejer i retten, men den kan sagtens laves uden og i stedet laves som en vegetarisk ret.
Jeg har kun været i Thailand en gang, men til gengæld spiste jeg stort set Pad Thai hver dag, enten til frokost eller til aftensmad. Det er en skøn ret, som er hurtig at lave og som ikke kræver alverdens vilde ingredienser. Jeg bruger en wokmix, som jeg enten køber frisk eller fra frost, så er det virkelig en hurtig ret at lave. Du kan også bruge friske grøntsager, som du slev skærer ud i tynde strimler, f.eks. spidskål, gulerødder, squash og forårsløg. Jeg har selv lavet selve Pad Thai saucen som kun består af soya, fishsauce, lime og sukker, men man kan vidst købe det færdiglavet i asiatiske supermarkeder.
Prøv også min massaman curry ret, som også er fra det thailandske køkken. Rigtig god fornøjelse!
Pad Thai
Ingredienser
Pad Thai sauceFremgangsmåde
Pad Thai sauce
Rør ingredienserne sammen og stil det til side.
Pad Thai
Kom nudlerne i en skål og dæk dem med kogende vand. Lad nudlerne stå at trække i vandet i ca. 8 minutter.
Steg kyllingetern i olie i en sauterpande eller en wokpande. Tilsæt wokmix og bønnespirer. Hæld pad thai saucen i og tilsæt nudlerne. Bland det forsigtigt rundt.
Skru ned for varmen og tilsæt sammenpiskede æg og bland det godt rundt til en cremet ret.
Server straks retten med peanuts, lime og koriander/persille. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar