Lækker opskrift på ovnstegt kylling med kartofler og urter

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Ovnstegt kylling med kartofler og urter

Ovnstegt kylling med kartofler og urter er en perfekt ret at servere til aftensmad. Den er fyldt med gode og lækre ting, som hvidløg, citron, frisk timian, babykartofler og store lækre hele kyllingelår med rygstykke. Du kan servere retten med en grøn salat og f.eks. tzatziki som tilbehør. Velbekomme!

Ovnstegt kylling med kartofler og urter

Ingredienser

Ovnstegt kylling med kartofler og urter (til 4-5 personer):

Fremgangsmåde

Ovnstegt kylling med kartofler og urter:

Tænd ovnen på 200 C. Skyld og ordn kartoflerne og skær evt. de største af dem en gang over. Hæld kartoflerne i fadet og placer kyllingelårene ovenpå. Skær citronen ud i halve skiver, skær løget i halve skiver og hak hvidløgene groft og fordel det hele i fadet. Kom godt med salt og peber på kyllingeskindet og dryp lidt olie over det hele. Pynt til sidst med timiankviste. Kom fadet i ovnen og steg i ca. 1 time til kyllingen er gennemstegt og kartoflerne er sprøde udenpå og bløde indeni. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Gode tips til ovnstegt kylling med kartofler og urter

Når du laver kyllingen, er der nogle gode tips, der kan hjælpe dig med at få retten til at smage fantastisk. Start med at vælge en god kvalitet kylling – helst en hel kylling, da den bliver mere saftig og smagfuld, når den steger.

Marinér kyllingen i en blanding af olivenolie, citron, hvidløg og friske urter som rosmarin og timian. Lad den marinere i minimum 30 minutter, men gerne længere for at trække smagene ind.

Når du forbereder kartoflerne, skal du skære dem i ensartede stykker, så de bliver møre samtidig med kyllingen. Du kan også tilføje andre rodfrugter som gulerødder eller pastinakker for ekstra smag og farve.

Når du steger kyllingen, så start med at placere den med brystet opad, så skindet bliver sprødt. Indstil ovnen på 200 grader og lad retten bage i cirka 1 time, eller indtil kyllingen er gennemstegt. Husk at lad den hvile i 10 minutter, inden du skærer i den, så saften forbliver i kødet. Server retten med friske urter for et ekstra pift!

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar