Marinerede oliven – Opskrift på de lækreste grønne oliven marineret i citronskal, hvidløg, chili og timian. Jeg elsker oliven og særligt marinerede oliven, og jeg køber dem ofte, men det er så meget bedre at marinere dem selv. Her har jeg brugt store grønne oliven uden sten, som er marineret i en god olivenolie, strimlet citronskal, hvidløg skåret i tynde skiver, chiliflager, frisk timian og smuldret feta.
Marinerede oliven er en skøn og lækker snack, som kan serveres til dronningens nytårstale med f.eks. saltede mandler, parmesanchips og et glas bobler. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Marinerede oliven
250 g store grønne oliven, uden sten
Skallen af 1 citron, skåret i tynde strimler
2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
1/2 dl olivenolie
1 tsk. chiliflager
Et par kviste frisk timian
100 g feta, smuldret
Fremgangsmåde
Marinerede oliven
Vend oliven med de øvrige ingredienser i en bøtte og stil på køl i 1 time, så det kan trække smag. Kom de marinerede oliven i en skål og stik et par tandstikker i. Server straks. Velbekomme!