Luksus mozzarella (stracciatella ost) – Opskrift på den lækreste cremede mozzarella/stracciatella ost. Stracciatella ost er det, der udgør den bløde og cremede midte i en burrata. Her har jeg lavet det med friske mozzarella kugler, som trækkes fra hinanden, ligesom pulled pork. Mozzarellaen blandes med olivenolie, piskefløde, citronskal, salt og peber. Herefter skal det stå på køl i 1 time, hvor det opnår den lækreste cremede konsistens.
Server stracciatella ost sammen med lækkert hjemmebagt brød, ovnbagte tomater eller sprøde ovnbagte fritter. Du kan også bruge den cremede ost til en luksus tomatsalat. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Luksus mozzarella (stracciatella ost)
Ingredienser
Luksus mozzarella (stracciatella ost)
3 friske mozzarella kugler
1 dl piskefløde
2 spsk. olivenolie
Skal fra 1 citron
Havsalt
Peber
Fremgangsmåde
Luksus mozzarella (stracciatella ost)
Træk mozzarella kuglerne fra hinanden med to gafler (som pulled pork) og bland mozzarella med piskefløde, olivenolie, citronskal, peber og havsalt i en skål og stil på køl i 1 time.Server herefter med f.eks. brød. Velbekomme!
Hvilken mozarella har du brugt? Kan discount udgaven til ca 7 kr bruges?
En discount udgave kan sagtens bruges 🙂