Sprøde kartofler (twistede kartofler) - Opskrift på de sprødeste kartofler
Opskrifter Livsstil Shop

Sprøde kartofler (twistede kartofler)

Sprøde kartofler (twistede kartofler) – Opskrift på de sprødeste kartofler bagt i ovnen med hvidløgssmør. Disse sprøde kartoffelskiver, som er skåret på kryds og tværs, er virkelige populære på TikTok. Jeg forstår udmærket, at de er så populære, for hold da op, hvor smager de godt. Kartoffelskiverne er penslet med hvidløgssmør med persille og krydderier, hvorefter de bages i ovnen og bliver helt sprøde.

Hvis du skærer skiverne lidt tykkere, så kan du stikke et grillspyd, der har ligget i vand, igennem, når kartoffelskiven er skåret. Så er der lækre kartoffelspyd, som også nemt kan laves på grillen i en foliebakke.

Jeg har serveret de sprøde kartofler med chilimayo, men prøv også med denne bearnaisemayo. Rigtig god fornøjelse!

Et lille tip: Hvis du vil lave dem med et spyd, så kan det være en god ide at bage kartoflerne i ca. 5-10 minutter først, for så er det meget nemmere at stikke spyddet igennem kartoflerne.

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Kartofler til 4 personer
Forberedelse 25 min. / Tilberedning 40 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Ca. 4-5 store bagekartofler

Hvidløgssmør

50 g smør, smeltet

2 spsk olivenolie

1 tsk. oregano, tørret

1 tsk. paprika

1 tsk. løgpulver

1 tsk. salt

Peber

1 fed hvidløg, presset

1 håndfuld frisk persille, hakket

 

Fremgangsmåde

Vask kartoflerne godt og lad dem beholde skrællen på. Skær hver kartoffel ud i 4-5 skiver på den aflange led. Placer hver kartoffelskive imellem to grillspyd og snit dem lodret (uden at skære igennem kartoflen), og vend kartoffelskiven om og snit den på tværs. Læg de snittede kartoffelskiver i vand i 30 minutter.

Tænd ovnen på 220 C varmluft.

Hvidløgssmør

Bland alle ingredienserne sammen i en skål.

Tør kartoflerne grundigt og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med hvidløgssmør og bag dem i ovnen i ca.40 minutter eller indtil kartoflerne er sprøde og gyldne. Server straks. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.