Luftig kage med chokoladefrosting - Luftig kage med chokoladefrosting af mælkechokolade
Opskrifter Livsstil Shop

Luftig kage med chokoladefrosting

Luftig kage med chokoladefrosting – Opskrift på den lækreste luftige kage med chokoladefrosting af mælkechokolade. Denne kage er så nem at bage og er en virkelig lækker enkel kage. Kagen består af en luftig vaniljekage som toppes med en dejlig blød og lækker frosting med mælkechokolade. Frostingen kan sagtens laves med mørk chokolade i stedet for mælkechokolade.

Denne kage er en super god bradepandekage, som er perfekt at servere til fødselsdag, til brunchbordet, til picnic eller eftermiddagskaffen. Den kan med fordel bages dagen inden, den skal serveres, så den rigtig kan stå og bliver lækker på køl. Kagen kan også sagtens fryses.

Prøv også nogle af mine andre opskrifter på bradepandekager: Svampet chokoladekage, græskagerkage, kanelkage eller banankage. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Kage, Bradepandekage til 10-12 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 30 min. / I alt +1 t.
Ingredienser

Dej

235 g smør, blødt

300 g sukker

2 tsk. vaniljesukker eller vaniljepasta

4 hele æg

2 æggeblommer

300 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

1 lille nip salt

200 g sødmælk

Frosting

150 g mælkechokolade, smeltet og afkølet

200 g smør, blødt

150 g flormelis

25 g kakao

0.5 dl piskefløde eller mælk

Fremgangsmåde

Dej

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Beklæd en form på ca. 30 x 40 cm med bagepapir.

Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en røreskål til en røremaskine. Brug gerne k-spaden til røremaskinen. Kom hele æg og æggeblommer i en skål. Hæld et æg i smørblandingen ad gangen imens der piskes. Bland hvedemel, bagepulver og salt i en skål. Hæld skiftevis melblandingen og mælk i røreskålen imens der piskes ved lav hastighed. Pisk godt så dejen er uden klumper. Hæld dejen i bageformen og bag kagen i ca.20-25 min. Lad kagen afkøle.

Frosting

Smelt chokoladen og lad den afkøle.

Pisk smør luftigt. Tilsæt flormelis og kakao og pisk det godt sammen. Tilsæt den afkølede chokolade og fløden skiftevis imens der piskes.

Smør frostingen på kagen og stil den på køl til frostingen har sat sig. Server kagen. Velbekomme!

 

 

Bedøm denne ret

6 Comments
  1. Kan den laves så den bliver højere, tænker på at lave talkage ud af den, og skære den igennem og sprøjte fyld i 🤔

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.