Brunsvigerkage med kagecreme - Opskrift på snasket brunsviger kage
Opskrifter Livsstil Shop

Brunsvigerkage med kagecreme

Brunsvigerkage med kagecreme – opskrift på den bedste snaskede brunsviger kage med kagecreme. Jeg har leget lidt med den klassiske brunsviger og i stedet for at lave en gærdej, så har jeg lavet brunsvigeren med kagedej. Faktisk den samme kagedej jeg bruger til drømmekage. Ovenpå kagen er der kagecreme og selvfølgelig det klassiske brunsvigerfyld med smør og brun farin, som bliver sprødt og karamel agtigt, når det bliver bagt . Jeg er overhovedet ikke ekspert i brunsviger, da jeg ved, at der er mange meninger og holdninger til den lækre kage. Så jeg håber, at den falder i god jord, selv for en fynboer. Det er en virkelig nem kage at bage og man kan med fordel lave kagecremen dagen inden kagen skal bages. Det skal bare opbevares på køl i en skål med låg eller lign. Rigtig god fornøjelse!

Brunsvigerkage med kagecreme

Kager til 8-10 personer
Forberedelse 20 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Dej

100 g smør

2 dl piskefløde

4 æg

300 g sukker

330 g hvedemel

2 tsk. vaniljesukker

2 tsk. bagepulver

Kagecreme

2 æg

50 g sukker

1 vaniljestang

30 g mel

2,5 dl mælk

Brunsvigerfyld

250 g smør

275 g brun farin

Fremgangsmåde

Dej

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt fløden og stil det tilside. Pisk æg og sukker lyst og luftigt til en æggesnaps. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål og pisk det i dejen skiftevis med smør/flødeblandingen. Kom dejen i en form ( min form er 26×40 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen i 15 minutter.

Kagecreme

Lav evt. kagecremen en dag i forvejen. Pisk æg og sukker helt gult og skummende. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger.

Brunsvigerfyld

Smelt smør i en lille gryde. Tilsæt brun farin og lad det småkoge under omrøring til det tykner.

Sådan laver du brunsvigerkagen

Når kagen har forbagt i 15 minutter, tages den ud af ovnen og ovnen skrues op på 200 C varmluft.

Stik huller i kagen med en gaffel eller en kødnål. Fordel kagecremen på kagen og hæld brunsvigerfyldet ovenpå efterfølgende. Bag kagen i yderligere 15 minutter til fyldet er karamel-agtigt. Lad kagen afkøle og server den. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments
    1. Jeg har ikke selv prøvet at fryse denne kage ned, men jeg tænker at det godt kan lade sig gøre. Måske vil kagen blive lidt mere klistret, men stadig god 🙂 Det nemmeste vil være at fryse kagen direkte i formen (brug evt. foliebakke). Kh Frederikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven