Lemoncurd – Opskrift på nem, lækker og syrlig hjemmelavet lemoncurd, som er perfekt at servere til afternoon tea. De fleste forbinder nok lemon curd med afternoon tea, hvor den normalt serveres sammen med scones. Lemoncurd er så lækkert og nemt at lave selv. Lemoncurd består af citronsaft, friske æg, sukker og revet citronskal. Det hele varmes op under piskning til det tykner. Der røres smør i tern i massen og så hældes den igennem en si, så der ikke er klumper af evt. æggehvide. Lemoncurden hældes på skoldede glas med låg og opbevares på køl.
Det er vigtigt, at der piskes godt i massen, når den koges op, da æggene hurtigt kan koagulere og blive til røræg. Lemoncurden skal hældes igennem en si, så den er helt glat og citronskal samt evt. æggehvide klumper sies fra. Lemoncurden opbevares på køl i et glas med låg, hvor den uåbnet sagtens kan holde sig i 2-3 uger. Der kan tilsættes vaniljekorn til lemoncurden.
Hvad kan jeg bruge lemoncurd til?
Lemoncurd er så skønt og kan bruges til så mange ting. Det mest oplagte er jo de klassiske scones, som tit nydes med lemoncurd eller clutted cream. Derudover så kan lemoncurd bruges i en masse forskellige desserter som f.eks. i en lemon meringe pie eller tarte au citron, pandekagelagkage eller i denne hindbærkage med lemoncurd mascarponecreme. Jeg har efterhånden mange opskrifter på lemoncurd, men denne er min klassiske opskrift. Rigtig god fornøjelse!
Lemoncurd
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kom æg, sukker, citronsaft og fintrevet skal fra 2 af citronerne i en gryde. Varm blandingen op ved middelvarme og pisk hele tiden i gryden. Lad den koge op under piskning i ca. 4-5 minutter eller indtil den er tyknet.
Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt ad gangen. Bliv ved med at piske til det er tykt og cremet. Hæld lemoncurd igennem en si og hæld den herefter på 1-2 skoldede glas med låg. Lad lemoncurd afkøle og stil den herefter på køl, hvor den kan holde sig i op til 2-3 uger. Lemoncurden bliver mere fast, når den står på køl. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar