Kartoffelsalat med ærtecreme - Cremet kartoffelsalat med ærter
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kartoffelsalat med ærtecreme

Kartoffelsalat med ærtecreme – Opskrift på lækker grøn kartoffelsalat med cremet ærtecreme og friterede kapers. Denne kartoffelsalat er så lækker og meget nem at lave. Selve ærtecremen er lavet udfra min opskrift på pestocreme med pasta og burrata. Jeg har her brugt ærtecremen med kogte kartofler i stedet for pasta. I ærtecremen er der bl.a. hvidløg, basilikum, pinjekerner og citronskal. De kogte kartofler vendes sammen med ærtecremen og kartoffelsalaten pyntes med friterede kapers og ekstra ærter.

Friterede kapers er så nemt og hurtigt at lave. Der varmes blot neutral olie op i en gryde, så det dækker bunden. Herefter tilsættes der kapers, som friteres i et par minutter. De friterede kapers giver lige et salt og sprødt indspark til kartoffelsalaten.

Selve ærtecremen kan sagtens laves dagen inden og kartoflerne kan også koges dagen inden. Prøv også min opskrift på kartoffelsalat med pestocreme, hytteost og laks. Rigtig god fornøjelse!

Kartoffelsalat med ærtecreme

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 20 min.
I alt 35 min.

Ingredienser

Ærtecreme
Desuden

Fremgangsmåde

Ærtecreme

Kom ærter, basilikum, pinjekerner, hvidløg, creme fraiche, olivenolie og revet citronskal i en blender. Blend til en cremet sauce. Smag til med salt og peber.

Kog kartoflerne i ca. 15-20 min. i saltet vand. Tilsæt 0,5 dl af kogevandet i ærtecremen og blend igen.

Vend kartoflerne i ærtecremen og kom kartoffelsalaten på et fad.

Kom olie i en gryde så det dækker bunden. Varm olien op. Tilsæt kapers og friter dem i et par min. indtil de folder sig ud. Læg kapers på køkkenrulle, der kan suge fedtet.

Pynt kartoffelsalaten med ekstra ærter og friterede kapers. Server straks. Velbekomme!

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar