Kartoffelsalat med pestocreme og laks
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kartoffelsalat med pestocreme og laks

Kartoffelsalat med pestocreme og laks – Opskrift på den lækreste grønne kartoffelsalat med pestocreme, hytteostcreme, varmrøget laks, agurk og dild. Denne kartoffelsalat er en luksusvariant, da kartoffelsalaten er i lag, hvor der først er en lækker hytteostcreme i bunden med finthakkede skalotteløg. Ovenpå er der kartofler vendt i den lækreste pestocreme med spinat, cashewnødder, basilikum og creme fraiche. Retten pyntes med agurker i tern, varmrøget laks, frisk dild og revet citronskal. Det er en lækker sommerret, da det er perfekt at bruge små nye kartofler til kartoffelsalaten. Selve kartoffelsalaten kan sagtens serveres alene f.eks. drysset med lidt friske grønne ærter og radiser skåret i tynde skiver.

Denne kartoffelsalat kan serveres som den er eller den kan serveres som en del af andre grønne salater eller med grillet kød. Man kan også sagtens undlade laksen og så servere kartoffelsalaten med grillet fisk. Prøv også min opskrift på bearnaise kartoffelsalat eller min opskrift på kartoffelsalat med urter. Rigtig god fornøjelse!

Kartoffelsalat med pestocreme og laks

Opskrift til 4-5 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 45 min.

Ingredienser

Hytteostcreme
Pestocreme
Desuden

Fremgangsmåde

Hytteostcreme

Blend hytteost og dijon sennep sammen til en cremet hytteostcreme. Smag til med salt, peber og citronsaft. Smør hytteostcremen ud på en dyb tallerken eller på et fad. Drys med finthakket skalotteløg.

Pestocreme

Blend ingredienserne sammen til en cremet pesto. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Vend de kogte kartofler sammen med pestocremen. Hvis nogle af kartoflerne er lidt for store, så kan de skæres ud. Hæld kartoffelsalaten på hytteostcremen. Drys med agurk, pluk laksen ud i mindre stykker og fordel henover. Pynt med citronskal og dild. Server straks eller opbevar på køl indtil servering.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar