Kartoffelrösti med avocadocreme og æg - Kartoffelrösti med avocadocreme og æg
Opskrifter Livsstil Shop

Kartoffelrösti med avocadocreme og æg

Kartoffelrösti med avocadocreme og æg – Opskrift på lækker ret med kartoffelrösti med avocadocreme, bacon og pocheret æg. Kartoffelrøsti er en klassiker og består af groft revet kartoffel med salt og peber, som steges sprøde i olie. Røsti kan bruges til mange forskellige ting og er lækkert som tilbehør i stedet for alm. kartofler. Du kan variere kartoffelrøsti ved at tilsætte krydderurter, som persille, timian eller oregano, eller man kan rive lidt persillerod eller gulerod sammen med kartoflerne.

Disse lækre hapsere består af kartoffelrösti med avocadocreme, bacon og pocheret æg – en virkelig lækker kombination. I stedet for bacon kan man bruge f.eks. laks, og peberrodscreme i stedet for avocadocreme, som i denne opskrift. Hvis du ønsker at lave i en lækker vegetarisk version, så kan denne haydari med feta og peberfrugt bruges på røsti sammen med hakket rødløg og dild.

Disse rösti laves uden æg og mel, de revne kartofler kommes nemlig blot direkte på den varme pande og formes og presses lidt sammen og steges. Hvorefter de forsigtigt, men hurtigt vendes, gerne med en paletkniv, og steger videre på den anden side. Stegetiden afhænger af, hvor store du laver kartoffelrøsti’ene – skru lidt ned for varmen, hvis de er ved at blive for mørke udenpå, før de rå kartofler når at blive gennemstegte og møre inden i. Server gerne denne ret som frokost eller som en starter/forret. Rigtig god fornøjelse!

Kartoffelrösti med avocadocreme og æg

Snacks, Starters til 4 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Kartoffelrösti med avocadocreme og æg

400 g kartofler

Olivenolie

Salt og peber

Avocadocreme

2 modne avocadoer

1 rødløg, skåret i tern

1 hvidløg, presset

50 g cherry tomater, skåret i tern

1 spsk. creme fraiche

Saften fra 1/2 citron

Salt

Peber

Paprika

Evt. tørret estragon

Pocheret æg

4 æg

1 – 1 1/2 L vand

3 spsk. eddike (pr. L vand)

Derudover

8 skiver bacon, stegt sprødt

Frisk purløg

 

Fremgangsmåde

Kartoffelrösti med avocadocreme og æg

Skyl og skræl kartoflerne og riv dem på den grove side på et rivejern. Klem så meget væske ud som muligt.

Varm en pande op til middelvarme, gerne en slip-let stegepande, med olivenolie. Kom den revet kartoffel i 4 bunker på stegepanden og pres dem lidt ned og form dem lidt. Drys med salt og peber og lad dem stege til de er helt sprøde, hvorefter de forsigtigt vendes og steger videre på den anden side. Læg dem på køkkenrulle, så de kan dryppe af.

Avocadocreme

Mos alle ingredienserne sammen med en gaffel og smag til om der skal mere salt, peber eller citron i. Opbevares på køl indtil servering.

Pocheret æg

Kog vand og eddike op og skru derefter ned til middelvarme. Slå et æg ud i en kop. Pisk i vandet, så der dannes en slags tornado i midten af gryden. Hæld ægget op i en dyb ske og sænk det langsomt ned i “tornadoen”. Kog ægget i 3-4 minutter. Placer ægget på køkkenrulle, så det kan suge vandet. Gentag denne proces med alle 4 æg.

Ved servering toppes kartoffelrösti med avocadocreme, bacon pocheret æg og purløg. Velbekomme!

 

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.